Dødelige 50 meter "monstre" skyldes opp på populære strender

08/10/2021 09:16

Emma

Utland
Foto: Queensland Ambulance Service
Foto: Queensland Ambulance Service
De kan nesten være usynlige å få øye på.

I Storbritannia er det nå advarsler om at portugisiske Man O'Wars har blitt funnet på flere populære besøkte strender, som kan være over 50 meter lange og kan drepe et menneske med bare ett stikk.

Portugisisk Man O'War har blitt funnet på Sennen Beach og nærliggende Portheras Cove i Cornwall.

Ifølge news.com.au tror flere eksperter at enda flere vil bli vasket opp langs kysten så vel som i Wales.

Foto: Queensland Ambulance Service

–De er fryktinngytende rovdyr som fanger fisk og cress ved hjelp av tentaklene sine for å holde seg borte fra det - selv om dyret er dødt, sier en talsperson for dyrelivsfondet til The Sun. Eksperter frykter at flere snart vil vaske opp i Wales og langs Englands sørkyst.

Marine Conservation Society sier at andre arter også har blitt sett, og derfor kan det økende antallet maneter rundt kysten "ikke lenger ignoreres".

Foto: Queensland Ambulance Service

De rapporterer senere at studien deres viser at det har vært en betydelig økning i det siste.

I 2010 fikk svømmeren Maria Furcas, 69, en dødelig allergisk reaksjon på et Man O'War-sting nær Cagliari, Sardinia.

Blant annet var det en portugisisk man'war som traff 69 år gamle Maria Furc med et sting, noe som forårsaket en allergisk reaksjon som drepte henne.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.