Dyrlege får innlevert en pjuskete katt: Da han sjekker tatoveringen i øret, tror han ikke sine egne øyne

20/11/2016 14:15

Anniken Hauge

Utland
Noen mennesker fant en medtatt katt som de tok vare på i fire uker. De ønsket å få den sjekket hos dyrlegen, så de var sikre på at ikke noe var i veien med den. Men da dyrlegen tok en titt på kattens øremerking, ble han stum.

Fredag kveld fikk Lena Devik fra Fetsund en samtale hun under ingen omstendigheter hadde forventet.

For 13 år siden forsvant familiens elskede katt Fluffy sporløst. Den tigerstripete pusen hadde vendt ryggen til hjemmet og var helt borte. Familien fryktet naturligvis at katten var død, men kunne ikke gjøre så mye ved saken.

Men Fluffy har vært noe lengre unna enn man skulle tro, skriver TV2

Nå har nemlig katten dukket opp 350 kilometer hjemmefra.

 

For tre-fire uker siden ble Fluffy funnet medtatt og pjusken av et par. De tok seg av dyret og bestemte seg for å få den sjekket hos dyrlegen. 

I dag er det mer vanlig at dyr får en chip, men Fluffy har en øremerking i form av tatoverte tall, som referer til et nummer i et eierregister hvor man kan finne dyrets eier.

Da dyrlegen slo opp nummeret, ble han veldig forundret. Den 16 år gamle katten var 350 kilometer hjemmefra.

- Vi synes det var litt utrolig, så vi sjekket det flere ganger selv om tallene i øret var ganske tydelige, forteller dyrlege Arnfrid Robstad.

Fredag ringte dyrlegen til kattens eier, Lena Devik.

- Det er helt utrolig! Dyrebeskyttelsen i Kristiansand ringte til meg i kveld og spurte om jeg hadde mistet en katt. Jeg ble veldig overrasket og forklarte at jo, en gang for veldig, veldig lenge siden, sier hun.

I dag blir familien gjenforent med katten. Fluffy blir hentet av familien, og transportert 350 kilometer hjem til Fetsund. Barna, som sørget over katten i sin tid, er siden blitt voksne. 

Familien har ikke hatt katt etter Fluffy forsvant. Derfor har de kjøpt inn litt til han, slik at ham får det hyggelig når han kommer hjem.