Ekspert med bisarr oppfordring: Spør babyen din om lov

03/05/2022 10:56

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En psykolog og lærer har uttalt at du alltid bør be babyen din om tillatelse før du skifter bleien.

En av de største oppgavene som mange mennesker kommer til å møte i livet, er å bli foreldre.

Spesielt første gang det er mange ting man ikke forstår.

Du går inn på sykehuset som to og kommer ut med en liten baby i armene uten å tenke på hvordan du skal ta vare på noen som det.

Heldigvis er det ofte gode råd å få fra dine egne foreldre eller fra venner eller annen familie.

En helt tredjeplass der det er gode råd å få om barnepass og oppdragelse er med såkalte eksperter.

Det er fullt av mer eller mindre utdannede eksperter, og en av disse er Deanne Carson, som ifølge Sosialnytt både er psykolog og pedagog og derfor må sies å være en ekspert når det gjelder barn. 

Hun har imidlertid skapt mye debatt med noen av sine råd, da flere ikke helt er enige i blant annet hennes uttalelse om at foreldre alltid bør be om tillatelse før de skifter barnets bleie.

Det kan høres dumt ut at en baby skal bestemme noe, men ifølge Carson er det viktig at du nærmer deg barnet ditt når du skifter bleie.

For eksempel kan det gjøres med følgende setning: "Nå må jeg bytte bleie, er det greit?"

Selvfølgelig kan få babyer svare med språk, og det er derfor også viktig at du samtidig viser med kroppsspråk at du vil bytte bleie og også plukke opp sine "svar", som ofte vil bli uttrykt med kroppsspråk.

Ifølge eksperten er det viktig å la barnet gi samtykke, da det kan gjøre dem mer oppmerksomme på kropp og grenser.

Samtalen hennes har blitt kritisert av mange brukere av sosiale medier, som flere påpeker at du ikke kan forlate babyer med skitne og fylte bleier, selv om de sier nei til bleieendringer.

Til The Independent svarte Carson på kritikken: «Noen mennesker har valgt å latterliggjøre meg, også for mitt utseende. Men arbeidet vi gjør for å skape samtykke hos barn er den beste måten å forebygge overgrep på.»

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.