Ektepar trodde de hadde leiligheten for seg selv: Da de tok en nærmere titt på røykvarsleren fikk de det travelt

11/10/2017 15:15

Anniken Hauge

Utland
Utleier Wayne Natt.
Utleier Wayne Natt.
Politiet mener at ulovlighetene kan ha pågått i 10 år.

Et amerikansk ektepar fra Indiana hadde nylig hadde en ekstremt ubehagelig opplevelse. De hadde bestemt seg for å leie en leilighet i Longboat Key i Florida, gjennom tjenesten Airbnb.

Det var i denne leiligheten paret gjorde den ubehagelige oppdagelsen - de oppdaget nemlig at de ble filmet fra et skjult kamera i en røykvarsler under oppholdet deres.

Politiet mener at ulovlighetene kan ha pågått i opp mot 10 år.

Det skriver abcactionnews.com

Derek Staines og kona som bodde i leiligheten, valgte derfor straks å kontakte det lokale politiet som foretok en ransakning av leiligheten.

I leiligheten ble de funnet atskillige PC-er, harddisker, SD-kort og transportable harddisker som ble beslaglagt. Politiet frykter nå at det kan være fler personer som uten ders viten og samtykke har blitt filmet i leiligheten som eies av 56-årige Wayne Natt.

- Vi vet ikke om det er lokale ofre. Det kan være noen som har datet ham eller det kan være partnere som ikke har vært klar over at de har blitt filmet. I tillegg er det de han har leid ut leiligheten til gjennom Airbnb, forteller Bob Borque fra Longboat Key Politi.

Eier av leiligheten Wayne Natt. Foto: Longboat Key Police Department

Politiet har nå pågrepet Wayne Natt, og Derek Staines håper nå at flere som har bodd i leiligheten vil stå frem. Han forteller at han mest sannsynlig har blitt filmet mens han var naken i leiligheten.

- Min kone og jeg er veldig opprørte over situasjonen. Vi håper det andre ofre som står frem, sier han.

I sin forklaring til politiet sier Wayne Natt at alle han har filmet med det skjulte kameraet har gitt ham tillatelse:

- Han sier at alle som ble filmet var klar over det. Vårt svar til dette var at hvis folk hadde gitt tillatelse til at han filmet seksuell aktivitet, hvorfor var da kameraet skjult i en røykvarsler? sier Bob Borque, som utdyper at Wayne Natts respons var at 'det ga ham en bedre vinkel'.

Grunnet funn på diverse harddisker i leiligheten mistenker politiet at Wayne Natt kan ha filmet folk i leiligheten siden 2008.

 

Wayne Natt er siden blitt løslatt mot kausjon, men kan muligvis se frem til ytterligere siktelser i saken hvis flere står frem som har blitt filmet i leiligheten uten samtykke.

Les også: Dobling av politianmeldte volds -og trusselsaker i Oslos videregående skoler: Lærere må oppsøke hjelp utenfra