Eldre kvinne fanget i badekaret i dagevis - ingen hørte ropene hennes om hjelp

12/02/2018 13:00

Anniken Hauge

Utland
En eldre kvinne måtte søndag hjelpes opp av badekaret sitt hvor hun hadde sittet i tre dager fordi hun ikke klarte å komme seg opp igjen på egenhånd.

Søndag måtte lokalpolitiet i Essex, England hjelpe en eldre kvinne opp av badekaret etter hun hadde sittet der i tre dager uten mulighet for å kunne komme seg opp.

Etter å ha hørt kvinnen rope om hjelp, måtte politet bryte opp døren til kvinnens hjem. 

Det skriver britiske Mirror.

En nabo hadde kontaktet politet fordi hun var bekymret for den eldre damen som ikke hadde åpnet døren da posten hennes kom. Dessuten var gardinene hennes fortsatt trukket for på onsdag, selv om klokken var 14.00.

Kvinnen, som er i 80-årene, ble fraktet til sykehuset etter å ha blitt hjulpet ut av badekaret. Ifølge politiet hadde hun hverken familie eller venner i nærheten:

- Kvinnen har dessverre ingen familie eller venner i nærheten som har mulighet for å se til henne jevnlig. Denne hendelsen er et eksempel på hvorfor det er viktig å se etter eldre og sårbare naboer, sier Tom Matthews fra Essex Politi til Mirror og tilføyer:

- Vi så at noe var galt da vi ankom. Vi hadde ingen annen mulighet enn å bryte opp døren til kvinnens hus for å hjelpe henne og få henne på sykehus. I dette tilfelle oppdaget en nabo noe små ting som ikke var som de pleide å være, og tilkalte derfor hjelp. Vi vil gjerne rose henne for å ta seg tid til å ta hensyn til en eldre nabos ve og vel.

Essex Politi fortalte også om hendelsen på Twitter:

- Raske reaksjoner fra to politimenn og en bekymret nabo gjorde at en eldre kvinne i Aveley som hadde sittet i badekaret i tre dager ble hjulpet ut, skriver politiet.

På Twitter får de ros for at de har hjulpet en den hjelpesløse kvinnen:

- Stakkars dame. Jeg har hørt om noe lignende før. Må ha vært skremmende. Krysser fingrene for at hun kommer seg igjen, skriver en person, mens en annen sier seg enig:

- Bra jobbet av nabo og politi med den raske innsatsen. Håper damen kommer seg fort på beina igjen.