Elefant slår hodet mot treet i smerte - da dyrevernerne innser hvorfor, kan de ikke tro sine egne øyne

29/03/2017 20:45

Anniken Hauge

Utland
Elefanten gikk rundt og oppførte seg merkelig. Den banket hodet sitt mot et tre. Så tok de en nærmere titt på elefantens hode.

Mana Pools National Park i Zimbabwe er en del av verdens naturarv. Den store parken har et rikt dyreliv, hvor man på sikker avstand kan oppleve flodhester, krokodiller, løver, elefanter og bøfler.

De ansatte i parken gjør alt de kan de kan for å beskytte naturen og dyrelivet, men en dag i fjor gjorde de en uhyggelig oppdagelse som de har fortalt om på Facebook.

En elefant slingret rundt i parken. Den oppførste seg veldig merkelig. Blant annet begynte den å slå hodet mot et tre. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Da de ansatte kom nærmere, forstod de hvorfor. Elefanten hadde et skuddhull i hodet.

Det viste seg at det store dyret hadde blitt offer for krypskyttere. De ønsket sannsynligvis å få fatt på elefantens ettertraktede og kostbare elfenben. Men elefanten klarte å komme seg unna. Den stakk av inn i parken, hvor den nå åpnelyst led. 

 

De fikk derfor tak i to dyrleger, Keith Dutlov og Lisa Marabini. De forklarte at det var en såret elefant i nærheten, og legene hastet derfor avgårde. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

De gjorde klart til å lokke elefanten ut – helt klar over at det sannsynligvis ville ta en evighet å få den til å stole på mennesker, etter det den hadde blitt utsatt for. Til deres store overraskelse tok det ikke mer enn en halvtime. Den spaserte frem til bilen. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tilsynelatende forstod elefanten at de ville hjelpe den. Dyrevernerne tok raskt handling og skjøt en bedøvelsespil mot elefanten. Den sovnet. Kort tid etter begynte det å sive ut noe grått fra elefantens hode. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Dyrlegene hadde aldri sett noe lignende, skriver AWARE Trust Zimbabwe.

De fjernet noen knokkelfragmenter, desinfiserte og renset såret. Dyret fikk også antibiotika. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Elefantens hode ble tatt røntgen av. Bilden avslørte hvor utrolig heldig dyret hadde vært. Hadde kulen truffet bare noen centimeter lenger ned, hadde den sannsynligvis dødd. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etter operasjonen hadde elefanten veldig vondt i hodet. Den presset hodet sitt mot et tre, men han fant raskt roen og sovnet.

Allerede dagen etter hadde dyret det mye bedre. Han er lykkelig igjen, takket veære dyrevernernes redningsaksjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nå bor han i nasjonalparken, hvor han er i sikkerhet for krypskyttere.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.