Emma er i sjokk over prisen på 11 år gamle sønns skoletur: Så mye skal hun betale

08/07/2023 15:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hun kunne ikke tro sine egne øyne da hun så prisen på turen.

En sjokkert mamma ved navn Emma har nå ringt i kjølvannet av at hun måtte betale en «helt latterlig» pris for sønnens skoletur.

Den 40 år gamle moren ble svært sjokkert da hun så hva prisen var for hennes 11 år gamle sønns skoletur.

Det er en tre-dagers tur til den polske byen Krakow, hvor mat bare er inkludert for to av kveldene, så lommepenger er nødvendig på toppen av det sjokkerende beløpet.

Det skriver The Mirror.

"For den prisen kunne vi dra på en fin familieferie i en campingvogn i fem dager," sa Emma til media, og la til at hun mye heller ville bruke pengene på å gjøre noe for familien.

Reisens pris dekker flytur/retur, buss til Manchester lufthavn, tre netters opphold på hotell i Krakow samt utflukter – inkludert et besøk i Auschwitz-Birkenau.

Emma sendte derfor en e-post til skolen der hun uttrykte sin frustrasjon over at en tredagers tur til Polen ville koste svimlende 7000 kroner pluss penger til mat:

– Hvis jeg hadde 7000+ kroner å reise til, ville jeg brukt beløpet på en tur for hele familien, og ikke for ett av mine fem barn, mens vi andre må være hjemme.

Emma påpeker også at hun ikke er den eneste forelderen som står overfor den vanskelige situasjonen i e-posten, hvor hun også skriver følgende:

– Dette er ikke så mye en klage mot skolen, det er mer et uttrykk for et sjokk over prisen på turen. Det har virkelig satt i gang en interessant diskusjon om at stadig flere ikke har råd til skoleturene etter hvert som de blir dyrere. Folk må gå uten ferie eller jobbe enda flere timer, hvis det i det hele tatt er mulig å kunne finansiere en slik tur. Jeg kunne tenke meg at det ville koste noen tusenlapper i tillegg til de 7.000 kronene, da det også må være penger til mat, klær og forsikringer.

Emma har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier etter at hun delte informasjonen om skoleturen på sin Facebook-profil. Du kan se innlegget nedenfor:

Læs også: