En 12 år gammel mistenkt i skoleskyting skaffet pistol fra familiemedlem

07/04/2024 09:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 12-åring har mistet livet etter en skyteepisode. Den mistenkte var i samme klasse som offeret.

En 12 år gammel gutt mistenkt for å ha skutt og drept klassekameraten sin og skadet to på en finsk skole tirsdag, skaffet seg drapsvåpenet – en pistol – gjennom et nært familiemedlem.

Det meldte finsk politi på en pressekonferanse tirsdag, skriver det finske mediet YLE.

Nøyaktig hvordan 12-åringen fikk tak i pistolen, svarer ikke politiet på. Men et nært familiemedlem hadde våpentillatelse for gjerningsvåpenet.

Den tragiske hendelsen som fant sted tirsdag morgen på en barneskole i Finland i byen Vantaa i Helsingfors-området etterforskes av politiet som drap og drapsforsøk.

– Går du på skolen med våpen, kan du si at det er en viss grad av planlegging, sier kriminalkommissær Kimmo Hyvärinen på pressekonferansen.

Den mindre mistenkte er pågrepet.

Kort tid etter innrømmet personen handlingene sine i et innledende avhør med politiet, skriver YLE.

Den mistenkte er ennå ikke offisielt avhørt.

Ifølge politiet foregikk pågripelsen fredelig, og det var ikke nødvendig å bruke makt. Politiet arresterte den mistenkte borte fra skolen i Siltamaki, en forstad til Helsingfors, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Den mistenkte sitter i politiets varetekt og vil bli utlevert til sosialtjenesten i Finland, da personen er for ung til å bli varetektsfengslet.

Politiet vil ikke opplyse om kjønn eller identitet til den mistenkte, den drepte eller de to skadde. Politiet opplyser imidlertid at de alle er 12 år og gikk i samme klasse, skriver YLE.

Politiet er på stedet for å etterforske hendelsen og har tidligere oppfordret folk til å holde seg unna området.

Rundt 800 elever går på skolen. Skolen har ca 90 ansatte. En stor politistyrke er på stedet.

Et vitne som jobber i nærheten av skolen fortalte til den finske avisen Iltalehti at han hørte et skudd fra området.

– Jeg skjønte først ikke at det var en pistol. Da lød det et forferdelig skrik, og flere barn løp over tunet, sier personen til avisen ifølge TT.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.