En far drepte de to barna hans med harpun: Han fryktet at de ville bli til monstre

13/08/2021 13:35

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Drapet på to amerikansk barn har fått mye oppmerksomhet i USA i helgen. Dette skyldes ikke bare selve grusomheten i at de er blitt drept av deres egen far, men også farens påfølgende forklaring på hvorfor barna skulle dø.

Under et avhør onsdag ettermiddag forklarte faren, Matthew Taylor Coleman, at han er tilhenger av den høyreorienterte konspirasjonsbevegelsen QAnon og at han drepte barna sine på grunn av en såkalt reptilteori.

Coleman hadde hatt hilosinasioner, og i disse hadde hans kone reptil-DNA, som hun hadde sprøytet inn i deres to helt vanlige barn. Derfor måtte barna dø slik at de ikke ville utvikle seg til monstre, forklarte faren i et avhør.

«Coleman var inspirert av konspirasjonsteorier fra QAnon, og han trodde barna hans ville bli til monstre, så han følte seg tvunget til å drepe dem», sier etterforsker Jennifer Bannon ved et pressemøte.

Kort sagt går reptilteorien ut på at verden i hemmelighet drives av reptiler forkledd som mennesker som har overtatt de viktigste stillinger i samfunnet, politikken, finansverden og i Hollywood.

Tanken er at reptilene enten har fått tak i vårt (menneskers) DNA ved å drikke blodet vårt, eller at de er i stand til det ved hjelp av elektriske vibrasjoner så de kan ha på en menneskelig dress utenpå av deres reptilkropp.

En studie fra 2013 som er laget av Public Policy Polling viste at 12 millioner amerikanere tror at landet ledes av øgler forkledd som mennesker i dress.

Tilbake i avhørsrommet forklarte Coleman at etter å ha sett hilusinasjoner, bestemte han seg for å bortføre barna sine fra deres hjem i Santa Barbara og ta dem med over grensen fra California til Mexico.

50 kilometer sør for grensen stoppet Coleman på en hovedvei og skjøt barna sine med harpun i hjertet før han stakk dem med en dolk henholdsvis 17 og 12 ganger.

Etterpå kastet Coleman drapsvåpnene og de blodige klærne hans i en nærliggende elv, men funksjonen «find my iphone» på smarttelefonen ble Colemans lokasjon avsløret, så han ble arrestert da han krysset grensen tilbake til USA.


Rettssaken mot Matthew Taylor Coleman begynner 31.August 2021.