En mann kjenner noe rart under gulvteppet: River opp gulvet og gjør uforventet funn

16/08/2021 10:06

Emma Sletta

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Tenk hvor mye man kan oppdage hvis man undersøkte det hvergang gulvet knirket litt.

De fleste gamle hus har knakende gulv som avviker her og der. Men tenk hvor mye man kan oppdage dersom man faktisk undersøker hvorfor gulv eller vegger har underlige skavanker enkelte steder.

Og alt var ikke slik det så ut til å være hos Colin Steer fra britiske Plymouth.

70 år gamle Colin Steer har bodd i huset sitt siden 1988. Det var først i 2011 da Colin gjorde en lettere oppussingsjobb at han lå merke til at gulvet under det heldekkende gulvteppet hadde et avvik.

Hver gang Colin gikk inn i stuen så knaket det i gulvet, men dette var ikke noe han tenkte noe over, fordi huset var fra 1800-tallet.

«For circa ti år siden, da vi pusset opp, skulle jeg bytte noen gulvlister. Da merket jeg at gulvet ved vinduet i stuen sviktet», forteller Colin til britiske The Mirror.

Han fortsetter: "Det neste jeg tenkte var at noen måtte ha begravet noen under der, eller at vi hadde et synkehull. Da bestemte jeg mer for å grave i det og se hva jeg kunne finne".

Det som gjemte seg under gulvteppet var mer enn råtne trebord eller vannskader. Det var et stort, gjennomarbeidet hull, som en tunnel.

Foto: Youtube

Da Colin utforsket videre ble han sjokkert over hvor dypt det var, og det skulle ta flere år før han fikk utforsket alt som var der.

Totalt er hullet rundt fem meter dypt, og etter det er det store mengder vann. Av den grunn tok det lang tid for Colin å finne ut av alt som gjemte seg under vannet.

Foto: Youtube

Enn så lenge har ikke Colin funnet noe lik eller noe annet ukoselig. Han har funnet en mynt fra 1725, og et sverd som har vist seg å være fra 1800-tallet eller tidligere.

«Jeg fant noe som ser ut til å være en slire av skinn til et sverd da jeg var noen meter ned i utgravingen, noe som får meg til å tro at brønnen kan være fra middelalderen» sa Colin til The Mirror.

Hullet til brønnen i mannes stue er dekket over og avsperret, og utforskes nå av eksperter og historikere, men Colin selv har interesse av å få rede på hva mer som gjemmer seg under huset hans.

 

 

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.