En restauratør avslører kunder som drar uten å betale på sosiale medier

08/06/2024 06:00

Sofie

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Eieren av en restaurant i Florida, Rick's on the River, tok drastiske tiltak for å hindre kunder i å forlate uten å betale.

Tampa restauranteier Ken Brackins har installert 16 sikkerhetskameraer i løpet av de siste årene. Kunder som går uten å betale blir lagt ut på hans nå svært populære Facebook-side.

Noen kunder som kjenner seg igjen, kommer tilbake for å betale regningen og ber ofte om å få fjernet videoen. Han har fanget et dusin mennesker på denne måten.

"Vi tror det har hatt en avskrekkende effekt på de som har blitt tatt. De skammer seg og vil forhåpentligvis ikke gjøre det igjen," forklarte han til Mail Online.

I en video han la ut forrige uke, sees en ansatt snakke med en kunde som sitter i Mercedesen hans. Damen nektet å betale for ølet hennes. Videoen viser henne, bilen hennes og skilt.

Videoen har fått betydelig oppmerksomhet på sosiale medier, og har fått nesten 9000 visninger og hundrevis av kommentarer, for det meste støtter restauratørens ukonvensjonelle metode og fordømmer kunden.

Han sier kommentarene han får etter å ha lagt ut videoene er «ekstremt positive» og at denne metoden har bidratt til en nedgang i denne typen tyveri. De ubetalte regningene fra de involverte når noen ganger flere hundre dollar.

Restauratøren ønsker ikke å anmelde det til politiet, da han mener det er lavt prioritert sammenlignet med mer alvorlig kriminalitet.

"De har mye å gjøre. Jeg vil ikke forstyrre dem med det," sa han enkelt.

I stedet for å overlate det til politiet, har han derfor valgt å ta saken i egne hender. Og hvis man skal tro det han har å si om det, er det noe han har klart å gjøre med stor suksess de siste årene.