En virtuell yacht har nettopp blitt solgt for en sinnsyk sum på 4,3 millioner kroner i et dataspill

01/12/2021 11:30

Emma Sletta

Utland
I nettspillet The Sandbox har en bruker klart å selge en virtuell yacht, som han selv har «bygget», for rundt 4,3 millioner norske kroner.

En virtuell yacht har nettopp blitt solgt for en gal sum på $ 650,000 (tilsvarende omtrent 4.3 millioner). Yachten ble solgt i nettspillet The Sandbox, og er ifølge Business Insider den dyreste som noen gang er solgt i spillet.

Siden Zuckerburg endret selskapets Facebook-navn til Meta, har ikke-fungible tokens (NDFs) virkelig startet.

For eksempel er en NFT et digitalt bilde som skaperen har rettigheter til og derfor kan selge som om det var et fysisk kunstverk, men det kan også være en yacht bygget i Sandbox.

Sandkassen ligner på mange måter tradisjonelle byggespill som Minecraft. Den store forskjellen ligger i det faktum at rettighetene til det som er bygget i spill som Minecraft, tilfaller utviklerne av spillet. I Sandkasse tilfaller rettighetene skaperen av ting, og du kan derfor bytte inn for eksempel hus, biler eller til og med yachter, akkurat som du vil gjøre i den virkelige verden.

Yachten, kalt MetaFlower, er tre etasjer og utstyr inkluderer helidromer, boblebad og DJ-skrivebord.

MetaFlower solgt for 149 ETH (Etherium, en kryptovaluta i stil med Bitcoin), tilsvarende omtrent 650.000 $ eller sinnssyke 4.3 millioner norske kroner.

Det virker som mye penger for en yatch som du aldri fysisk kan gå ombord. Imidlertid tror mange at metaverset er fremtiden, og yachten er derfor sannsynligvis kjøpt som en investering.

 

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.