Enda en kvinnelig turist angrepet i Italia: Bundet og voldtatt i en park

20/09/2017 15:45

Anniken Hauge

Utland
Natt til mandag ble en kvinnelig turist overfalt og voldtatt i en park. Det er bare det seneste tilfelle av flere voldtekter i Italia.

En 57-årig kvinne ble natt til mandag funnet kneblet og bundet til et tre i en park i Roma. 

Kvinnen er en tysk turist som ble overfalt og slått i hodet, hvor gjerningsmennene deretter hadde stjålet vesken hennes.

Deretter ble hun voldtatt og bundet til et tre i en park som ligger sentralt i Roma, skriver New York Times. 

Kvinnen ble funnet av en taxisjåfør klokken ett om natten i parken Villa Borghese, hvor kvinnens armer og ben var bundet sammen, og med et lommetørkle i munnen klarte hun ikke å rope etter hjelp.

Voldtekten fant sted i den berømte Villa Borghese parken som ligger sentralt i Roma. 

På sykehuset bekreftet legene at det var spor etter voldtekten. 

- Han grep tak i håret mitt, og deretter voldtok han meg. På et tidspunkt kom jeg meg løs, men han tok meg igjen, bant sammen armene mine så jeg ikke klarte å gjøre npe, hvorpå han fortsatte å krenke meg, sier den anonyme tyske kvinnen til Italian Insider. 

Det er bare det seneste tilfelle i en lang rekke voldtekter som har herjet i Italia, og skremt innbyggere, kvinner og turister.

I Firenze ble to amerikanske studenter overfalt og voldtatt av to politimenn, da betjentene i forrige uke tilbød å kjøre kvinnene hjem etter de hadde vært ute på byen. 

Og i august ble en polsk kvinne og kjæreste hennes overfalt på stranden, hvor kvinnen ble voldtatt av fire gjerningsmenn som siden ble pågrepet.

De mange voldtektene mot kvinner i Italia, har fått politikerne til å kreve strengere straffer og blant annet kreve at gjerningsmennene blor kjemisk kastrert.   

Borgmester i Roma, Virginia Raggi, kaller de mange overfallene en 'sort september i Italias historie', og oppfordrer nå politiet til å øke patruljering og videoovervåkning av byen for å unngå lignende overfall mot kvinner.