Endret barnets navn for søsterens skyld: "Nå krever hun at jeg endrer det igjen."

21/04/2021 09:16

Emma Sletta

Utland
Det kan være vanskelig å gjøre folk lykkelige. En kvinne har innsett det.

Konflikter mellom søsken kan lett oppstå flere ganger i timen når barna leker sammen. De kan oppstå spesielt når du vil ha noe den andre har.

Selv om leketimene slutter når barna vokser opp, kan voksne søsken også lett falle ut over det samme dilemmaet. Den ene har noe den andre vil ha.

På reddit-mediet har en kvinne valgt å dele en opplevelse som har påvirket henne sterkt.

Kvinnen er for tiden gravid, og i et diskusjonsforum sier hun at søsteren forventer at hun skal endre barnets navn. Søsteren vil ha navnet.

" Jeg har en datter på ni år og en annen på vei. Jeg hadde to bestemødre, Annie og Rose. Jeg oppkalte min eldste Annabelle etter Annie, hvis fulle navn også var Annabelle», skriver hun, og fortsetter:

Jeg nevnte henne ikke etter Rose da hun fortsatt var med oss på den tiden. Da jeg fant ut at jeg var gravid andre gang, bestemte jeg meg for å navngi henne etter Rose, som døde i 2017.

Det gikk ikke.

Men den planen fungerte ikke.

"Søsteren min, Lucy, ble gravid fem måneder før meg. Hun sa hun ville kalle henne Rose etter bestemoren vår. Jeg sa at våre barn kunne dele navnet."

Lucy, kvinnens søster, var av en annen oppfatning.

"Hun tror at siden jeg allerede har Annabelle og jeg kunne ha kalt henne Annabelle Rose, savnet jeg sjansen og kan ikke ha Rose også. Jeg vil ikke gjøre noe stort ut av det, så jeg fortalte henne at jeg leter etter et annet navn, men samtidig forbeholder jeg meg retten til å bruke Rose."

Så så hun i en navnebok, og her fant hun løsningen. Navnet Rosalie.

– Det var perfekt. Det var til min bestemor Roses ære, gjorde ikke Lucy sint, og kjæresten min elsket det. Da Lucy hørte det nye navnet, sa hun at det var nydelig, og hun 'godkjente' det. Det irriterte meg, men jeg sa ikke noe."

Noen måneder senere fødte søsteren en liten jente. Og her gikk det galt. Hun hadde valgt navnet Rosalie.

" Jeg er virkelig irritert. Jeg klarte ikke å ta navnet Rose, og nå har hun tatt navnet mitt.

Moren til de to søstrene ringte henne. Hun håpet ikke navnekonflikten skapte for dårlig humør.

«Hun håpet ikke at jeg skulle bli unndratt av det, og det betyr også at jeg nå kan kalle min fremtidige datter Rose. Men nå festet jeg meg til navnet Rosalie, forklarer kvinnen.

"Jeg sa til mamma at jeg holder fast ved Rosalie. Hun sa lucy har Rosalie. Jeg er fast bestemt på at det kommer til å være to Rosaliers i familien. Hun sa at dette er upraktisk, da begge vil ha samme etternavn. Søsteren min er enslig mor, og kjæresten min har tatt etternavnet mitt. De vil sannsynligvis gå på samme skole og år, så dette vil forårsake alle slags problemer. Jeg ble forklart at hvis det blir et problem, så vil jeg ta det opp. "

Hvem har rett?

På Reddit spør kvinnen om det er hun som er smålig og bør gi bort navnet Rosalie? Eller er det søsteren som er på villspor.

Mer enn 2000 personer har kommentert innlegget, ifølge The Mirror. Mange er enige om at det er søsteren som er sint, mens andre mener begge søstrene bør ta seg sammen.

"Du og søsteren din oppfører dere som barn. Jeg synes det er vanskelig å tro at dere alle er voksne som har egne barn», skriver en Reddit-bruker.

"Pokker, du ærer den ene bestemoren, hun vil hedre den andre. Du deler, det er det du lærer den andre dagen i barnehagen. Søsteren din er tøff, men dere er begge smålige, insisterer en annen bruker.