Erika klarte ikke å få tak i den lille datteren sin under brann i huset deres: Så gjorde brannmennene en vill oppdagelse

17/10/2017 14:45

Anniken Hauge

Utland
En amerikansk mor prøvde forgjeves å komme inn i det brennende huset til datteren sin, men flammene tok tak for fort.

Det er ikke lett å skulle forutse når og hvordan en ulykke skjer. Det kan skje alle, og når man minst venter det.

Det var nettopp denne situasjonen amerikanske Erika Poremski fra byen Baltimore i staten Maryland opplevde for litt over et år siden.

En kveld i august 2016 skulle hun ut og hente noe i bilen sin sent om kvelden, og da hun så seg tilbake sto huset hennes i full brann. Det gikk lynraskt, skriver WBAL-TV.

Erika Pomremski ble helt panisk, for inne i huset lå hennes åtte måneder gamle datter og sov i andre etasje.

Foto: Youtube

Erika Pomremski prøvde straks å styrte inn i huset for å redde det lille barnet sitt, men flammene hadde fått tak og spredte seg med voldsom hastighet.

Hun hørte datteren gråte, men fikk ikke gjort noe med det. Det var umuligt for henne å komme seg opp til andre etasje uten å bli kvelt av varmen og røykforgifning. 

Erika Pomremskis datter Viviana lå og sov oppe da brannen brøt ut. Foto: Gofundme

- Jeg hørte henne gråte, men jeg kunne ikke gjøre noe. Selv naboer og andre fra nabolaget prøvde å hjelpe ved å bryte inn dører og vinduer, men det var ikke nok, sier Erika Pomremski. 

Da brannvesenet ankom kort tid etter, fikk de raskt kontroll på flammene, hvorpå en røykdykker fikk kommet seg inn på rommet til den lille jenta. Utrolig nok hadde hun overlevd brannen. 

Jenta hadde nemlig hatt sin helt egen bodyguard ved sin side i form av hunden Polo, som hadde lagt seg oppå lille Viviana under brannen.

Hunden Polo beskyttet datteren under brannen. Foto: Youtube

Hunden hadde ikke overlevd røyken og varmen fra brannen, men den hadde beskyttet datteren, som bare ble forbrent på 20 prosent av kroppen på grunn av hundens heroiske gjerning.

Det er nå over et år siden den skjebnesvangre natten, men familien har mistet alt, og datteren er fortsatt sterkt påvirket av hendelsen.

Datteren har fått store brannsår, blant annet i ansiktet etter brannen. Foto: Gofundme

Derfor har familien startet en innsamling, så de kan få livene sine på rett spor igjen, og godhjertede fremmede har allerede samlet inn nesten 400.000 norske kroner. 

Se et nyhetsinnslag nedenfor, hvor Erika Pomremski forteller om hendelsene den voldsomme kvelden i august i fjor.  

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.