Etter 2 års nedlukning: Tillater innreise igjen

22/02/2022 07:47

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den internasjonale grensen er nå gjenåpnet.

Covid-19-pandemien har gjort Australia til et hermetisk forseglet land der innreiserestriksjoner har vært noen av verdens strengeste.

Mens australiere og noen andre reisende begynte å komme tilbake til landet sent i fjor, har de fleste utlendinger ventet lenge på å kunne komme tilbake.

Dobbeltvaksinerte besøkende begynte å lande i Australia i går, og de trenger ikke å gå i karantene, i motsetning til uvaksinerte reisende som må betale for å bo på hotell i opptil 14 dager.

Ankomstene ble møtt av jublende velgjørere som viftet med leketøy koalaer og australske favorittretter, inkludert Tim Tams kaker og Vegemite.

Australias føderale turistminister Dan Tehan ønsket de første passasjerene velkommen på en Qantas-flyvning fra Los Angeles klokken 06.20 mandag morgen.

– Jeg tror det blir en veldig sterk oppgang i reiselivsmarkedet. Våre fantastiske opplevelser har ikke gått bort, sa Tehan, ifølge Metro.

Vaksinasjonsstatusen til enhver reisende vil nå bli sjekket før du ankommer landet. Turisme Australias administrerende direktør, Phillipa Harrison, sier hun forventer at antallet turister vil ta opptil to år å komme tilbake til nivået før pandemien.

"Dette er en veldig god start," sa Harrison.

«Det var dette bransjen hadde bedt oss om å gjøre, du vet, bare gi oss våre internasjonale gjester tilbake, så tar vi det derfra.»

Statsminister Scott Morrison sa at 1,2 millioner mennesker hadde visum for å komme inn i Australia med 56 internasjonale flyvninger som landet hadde det første døgnet etter at grensen ble gjenåpnet.