Etter dødsulykke: Tesla-modell droppet av selskap

15/12/2021 08:42

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Å kjøre taxi i franske gater vil sannsynligvis ikke skje i en Teslas Model 3 lengere.

Et av de største taxiselskapene i Paris suspenderer å kjøre Teslas Model 3-biler inntil videre. Den kommer etter en dødsulykke i den franske hovedstaden i helgen med den populære elbilen.

Det sier det franske nyhetsbyrået AFP.

En sjåfør fra taxiselskapet G7 mistet kontrollen over sin Tesla lørdag kveld.

En person ble truffet av kjøretøyet og drept, mens 20 ble skadet. Tre er fortsatt innlagt på sykehus tirsdag i kritisk tilstand.

AKSELERERT I STEDET FOR Å BREMSE NED

Ifølge franske medier var det en syklist som ble drept. Bilen traff deretter tre fotgjengere før den kolliderte med et annet kjøretøy. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Yann Ricordel, underdirektør for G7, sa at bilen ble kjørt av en sjåfør som ønsket å kjøre familien til en restaurant ut av drift. Ifølge regissøren prøvde sjåføren å bremse, men akselererte i stedet bilen.

Påtalemyndigheten i Paris har åpnet etterforskning av ufrivillig drap. Når etterforskningen er fullført, vil taxiselskapet avgjøre om de suspenderte bilene skal være tilbake på gatene.

På grunn av kjøretøyets hastighet og bane, hvor det traff flere gjenstander, ble det først mistanke om en funksjonsfeil, for eksempel en låst akselerator.

AVVISER ULYKKEN

Etter å ha sjekket data fra den krasjede bilen eksternt, har den amerikanske elbilprodusenten benektet at ulykken var forårsaket av en teknisk feil.

Tesla er i stand til å samle inn detaljerte data fra sensorer og kameraer på sine biler fra hovedkvarteret i USA.

Tesla sier de vil samarbeide fullt ut med franske myndigheter for å finne årsaken til ulykken hvis det blir bedt om det.

G7 rapporterer at 37 av sjåførene bruker Teslas Model 3. De andre modellene av Tesla-biler som er inkludert i G7-flåten vil fortsatt bli brukt.

Selskapet har 9000 sjåfører ansatt.