Evakuerer 10 000 etter bombe-funn

24/02/2024 20:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tysk bombe på et halvt tonn ble funnet i en bakhage. Det startet den største evakueringen i fredstid.

En bombe på et halvt tonn fra andre verdenskrig har blitt detonert i havet etter at det ble gjennomført en masseevakuering i den sørengelske byen Plymouth.

Det opplyser det britiske forsvarsdepartementet.

Den tyske bomben ble funnet i en bakgård i byen tirsdag på St. Michael Avenue i bydelen Keyham.

Det melder nyhetsbyrået PA.

– Det er en av de største evakueringsaksjonene i fredstid, sier Forsvarsdepartementet.

Totalt ble 10.320 mennesker evakuert. 1219 eiendommer ble berørt av operasjonen.

Siden tirsdag har 30 av det britiske militærets mest erfarne bombegruppe jobbet døgnet rundt for å finne ut hvilken tilstand bomben var i og hvor farlig den var.

Det er fastslått at bomben var av typen SC-500.

Ifølge bombeekspertene utgjorde det en betydelig fare for byens innbyggere. Det ble derfor bestilt en 300 meter sikkerhetssone rundt stedet der den ble funnet.

Ved hjelp av 100 militært personell og redningsarbeidere klarte de fredag ​​å fjerne bomben og få den dratt ned til havna. Her ble den fraktet ut på åpent hav og detonert lørdag.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.