Familie lot dyrlege avlive 10 år gammel hund: Moren fikk sjokk seks måneder senere

10/10/2017 13:00

Anniken Hauge

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En familie fikk hunden deres avlivet. Men da moren et halvt år senere gikk på nettet for å finne en ny hund, ventet det henne en ubegripelig overraskelse.

En hund får en helt spesiell rolle i enhver familie. 

Uansett om man har en trofast schæfer, en spirrevipp av en dachs eller kanskje en ivrig springer spaniel, så er hunden noe helt spesielt for både foreldre og barn.

Men på et tidspunkt så må man også innse at selv de seigeste familiehundene må kaste inn håndkle og blir syke og gamle og må avlives.

Slik var det også for den amerikanske familien Coates fra byen Farmington i Utah i USA, hvor både moren Tawny og barna hennes var veldig glade i den 10 år gamle boxern Zoey, skriver WPTV.  

Den aldrende hunden hadde fått kreft og led av kramper, og derfor måtte Tawny Coates i starten av året ta et vanskelig valg og ta med hunden til dyrlegen for å avlive den. 

Den 10 år gamle boxerhunden stortrivdes hos familien som elsket den. Foto: Youtube

- Jeg visste at det kom til å bli veldig tøft og at barna mine kom til å bli veldig lei seg, sier Tawny Coates til NBC News.

Hun ba faren sin ta med hunden til dyrlegen, og sa farvel til sin elskede Zoey.

Dyrlegen skulle ha 1.700 kroner for å avlive og kremere familiens hund, og etter hunden var levert, fikk familien et kondolansebrev fra dyrlegen som bekreftelse på at hunden nå var avlivet. 

Familien var lei seg over å miste hunden sin, og etter seks måneder mente Tawny Coates at det var på tide å finne en ny hund.

Moren Tawny Coates fikk seg et stort sjokk da hun åpnet PC-en et halvt år senere. Foto: Youtube

- Jeg visste at det skulle være en boxerhund som var god med barn, og derfor begynte jeg å se på nettet, sier moren til tv-stasjonen. 

Men da hun satt og så på hunden fra det lokale dyrevernet, var det en spesiell hund som fanget oppmerksomheten hennes.

For inne på siden var det et bilde av en boxerhund som Tawny Coates kjente igjen - det var nemlig Zoey, med snuten det ikke gikk an å ta feil av, som kikket tilbake på Tawny Coates. 

- Jeg så henne med én gang og tenkte: Det er jo min hund. Jeg var nok bare litt surete, men så klikker jeg inn på bildet og da er jeg sikker: Det er min hund, sier Tawny Coates til tv-stasjonen. 

Da Tawny Coates så bildet av hunden, var hun sikker: Det var Zoey på bildet. Foto: YoutubeFoto: Youtube

Men hvordan hang det sammen? Moren hadde jo en kvittering på at hunden hadde blitt avlivet hos dyrlegen.

Dyrlegen Mary Smart påstår at hun hadde fortalt Tawny Coates’ far at hun bare kunne operere bprt tumoren uten problemer, men faren hadde vært urokkelig og insistert på avlivning. Men det hadde altså dyrlegen valgt å ikke gjøre.

Men Tawny Coates' far nekter at en slik samtale overhode har funnet sted mellom ham og dyrlegen. 

Dyrlegen Mary Smart bestemte uten familiens samtykke å selv operere hunden, i stedet for å avlive den. Foto: Youtube

I stedet brukte dyrlegen pengene hun hadde mottatt for å avlive hunden til en operasjon, hvorpå hun lot en lokal kennel adoptere bort hunden.

- Jeg begikk en stor feil, og hvis jeg hadde forstått at familien ville beholde hunden, ville jeg aldri gjort dette, sier Mary Smart til NBC News.  

Nå er Zoey tilbake hos familien Coates, og på grunn av dyrlegens eget valg får familien glede av den glade boxerhunden i fler år fremover.