Familie reddet ved et uhell: Da 14 år gammel datter ikke kunne komme seg på nettet, oppdaget faren den skumle årsaken

15/05/2021 12:28

Emma Sletta

Utland
Faren var i ferd med å legge seg da datteren klaget over mangel på internett, noe som endte med å redde familiens liv.

Det er sannsynligvis en av de beste oppfinnelsene i verden.

Med Internett for hånden er det praktisk talt ingen informasjon som man ikke finner, så vel som mye mer eller mindre merkelig materiale. For hver artikkel eller viktig rapport er det også et utall kattevideoer av katter, rare koreanske poplåter eller noe helt annet, som også utgjør det flotte internett.

Men for en familie i den skotske byen Portadoan spilte internett, eller mangel på det, en stor rolle, og i dag kan familien takke internett for å være i live i det hele tatt, skriver The Mirror.

Det var familiens 14 år gamle datter Alexandra som tirsdag kveld opprørte faren Patrick Durands nattestøtte og klaget over at internett ikke fungerte.

– Vi hadde lagt oss rundt 11.30.m og jeg hadde roet meg ned da jeg skulle på jobb neste morgen. Men kort tid etter kom datteren min inn og sa at nettet ikke fungerte. Jeg hadde allerede sovnet halvveis, men jeg sa jeg skulle se på det, sier Patrick Durand til avisen.

Faren måtte derfor stikke i tøflene og undersøke videre, og det var en heldig beslutning.

For da Patrick Durand måtte stå opp for å rydde den stae internettruteren, kunne han umiddelbart føle lukten i nesen.

Lukten av røyk. Det viste seg at familiens tørketrommel hadde tatt fyr og at brannen tok tak i garasjen, som lå i forlengelsen av huset.

– Jeg trodde noe var kortsluttet, så jeg dro til garasjen for å hente en skrutrekker. Da jeg åpnet døren, var røyken veldig nær. Jeg kunne ikke se annet enn flammene fra tørketrommelen, sier faren.

Patrick Durand løp derfor inn i bilen sin, hvor han hadde et lite pulverslokket liggende, hvoretter han alene kunne slukke brannen.

– Det er helt uvirkelig og veldig skummelt. Du tror ikke noe slikt skjer med deg. Jeg er så takknemlig for at datteren min oppdaget at internett hadde gått ut. Det kunne endt dårlig hvis det hadde skjedd mens vi sov, sier faren til avisen.

 

Senere kom brannvesenet og hjalp og både mor og far, samt familiens tre barn rømte alle med skrekken.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.