Fant enorm ‘meteoritt’ på bakken utenfor landsby: Nå avslører politiet den ekle sannheten

24/01/2018 14:15

Anniken Hauge

Utland
Foto: Guargon Politi
Foto: Guargon Politi
Et sjeldent funn fra verdensrommet skapte stor begeistring i den lille landsbyen. Senere avslørte politiet hvor ‘meteoren’ stammet fra.

Det lød et høyt smell da en 12 kilos frossen klump landet nær landsbyen Fazilpur Badli i staten Haryana i India lørdag.

Beboerne i landsbyen løp ut av husene sine, og til deres store overraskelse så de at de frosne klumpen fortsatt var iskald, hvilket fikk flere til å tro at det var en sjelden meteoritt fra rommet som hadde truffet jorden, skriver BBC. 

Mange beboere i landsbyen var begeistret over funnet, og før politiet og lokale myndigheter i området ble tilkalt, hadde flere folk i omårdet brukket av biter av meteoren og tatt med bitene hjem og lagt de i fryseren.

Men da politiet dukket opp, ble det tydelig at meteoritten var helt menneskelig.

Myndighetene mener nemlig at det faktisk er en stor frossen klump med avføring, som har sivet ut fra et flytoalett og truffet bakken med stor kraft.

-  Det var en veldig tung klump med is som ble funnet lørdag morgen. Flere beboere i landsbyen trodde at det var et utenomjordisk objekt eller sjelden meteoritt og tok med seg små biter av den hjem, sier Vivek Kalia fra indiske myndigheter til BBC.

Det viser seg altså at den 10-12 kilo tunge meteoritten ikke stammer fra rommet. Foto: Guargon Politi

Meteoren kom ikke fra rommet, men i stedet fra toalettet på et passasjerfly. Foto: Shutterstock

Ifølge Vivek Kalia er det ‘høyst sannsynlig’ snakk om en frossen klump med avføring, som er sivet ut av et flytoalett og har dannet isklumpen som har revet seg løs. Et lokalt laboratorie i byen Guargon har inntil videre bekreftet at 'meteoren' ikke stammer fra rommet. 

Nå skal en endelig laboratorietest avgjøre hva isklumpen inneholder. Det skjer fra tid til annen at flytoaletter ‘skvulper over’ under lange flyturer og deretter lekker.

Passasjerenes urin og avføring kan da fryse sammen til en isklump når flyet flyr gjennom kalde minusgrader i 10 kilometers høyde, hvorpå isklumpen til slutt stuper og treffer bakken. Fenomenet er også kjent som blå iskuler, ettersom mange flyselskap tilsetter kjemikalier som danner en blåfarge og fjerner lukt.

Bare i England opplever britiske luftfartsmyndigheter 25 tilfeller av blå iskuler hvert år.

Professor advarer: Derfor må du ikke varme opp pasta igjen