Far lå med sin lille baby på magen: Nå har han mistet sønnen sin for alltid

01/11/2021 09:26

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En far lot sin lille sønn sove på magen hans, og det endte opp med å koste ham sønnen for alltid.

Mer nylig har det vært en populær trend blant mannlige kjendiser som har ført til at mange har delt bilder av seg selv med sine babyer som sover på magen deres.

I noen tilfeller viser bildet at den utmattede faren også har sovnet. Det er et idyllisk bilde som slitne foreldre over hele verden kan forholde seg til.

Ifølge Dr. Sam Hanke, en pediatrisk kardiolog, har det nesten blitt en foreldretradisjon i den digitale tidsalderen.

Og mens mange synes det er søtt, vil han at det skal ta slutt etter at han selv ble rammet av tragedie. I 2010 tilbød han sin kone en pause, og endte opp med å sovne med sin lille sønn liggende på ham. Det skriverDaily Mirror.

«Jeg satte meg på sofaen for å se på TV, og han satt praktisk talt på brystet mitt. Vi bare hang ut og sovnet," fortalte han faderlig, og fortsatte:

"Noen timer senere våknet jeg og Charlie var borte."

Charlie hadde tragisk mistet livet til SIDS, en dødsårsak som dreper 300 babyer hvert år i Storbritannia. Det er det som er kjent som plutselig vuggedød (SIDS) her i Norge.

Et år etter Charlies død bestemte Sam og hans kone seg for å etablere 'Charlie's Kids', en organisasjon som har som mål å bidra til å utdanne og støtte foreldre i å ta de beste valgene for babyene deres.

I håp om å øke bevisstheten om hvorvidt ditt sovende spedbarn kan sove på deg, sier Sam Hanke: «Wow, det barnet er i et usikkert søvnmiljø. Vi håper at det blir mer og mer anerkjent.»

Det er mange foreldre som vil hevde at dette kan være den eneste måten de kan roe ned babyen på.

Ifølge Yvonne Aamos fra den australske babysikkerhetsorganisasjonen Red Nose er det greit, men når barnet sover, er det viktig å prøve å sette babyen i barnesengen.