Fatting fisker fant "tarmstein" på stranden: Nå er han millionær

15/12/2020 20:06

Emma Sletta

Utland
En fattig fisker som tjener bare 4000 kroner i måneden gjorde sitt livs oppdagelse slik at han nå kan kalle seg millionær.

Noen ganger blir de merkeligste tingene vasket opp på stranden, men det er ekstremt sjelden at ting har stor verdi. Dette viste seg imidlertid å være tilfelle for den thailandske fiskeren Naris Suwannasang, som levde et liv i fattigdom, men plutselig gjorde et verdifullt funn på stranden.

Den 60 år gamle Naris Suwannasang oppdaget noen mystiske ting på stranden i nærheten av sitt hjem, og da han så inn i det, viste det seg å være de sjeldne sekretene til Ambra som ble dannet i spermhval. Stoffet har primært blitt brukt til parfyme og det har en stor verdi.

Naris skyndte seg å ringe flere av sine fettere slik at de kunne hjelpe ham med å trekke opp tyvegodset. Ambra kan veie opp til 400 kilo, slik at han ikke kunne løfte den selv.

Fiskeren hadde mistanke om at det var Ambra som han hadde funnet, men han hadde ingen anelse om hvor verdifullt det egentlig er. Et stort stykke Ambra er verdt opptil £ 20 millioner, ifølge britiske medier Dailystar.

Fortalte journalister Naris ville skynde seg å fortelle politiet om hans fangst som han fryktet det ville bli stjålet fra huset hans.

Naris har allerede blitt kontaktet av en lokal entreprenør som har tilbudt å by 960.000 thailandske bad tilsvarende 198.000 kroner per kilo Ambra. Det faller på et tørt sted for fiskeren, som tjener rundt 4000 kroner i måneden.

Solgt dyrt i 2016

Det er ikke ofte at Ambra blir funnet. Sist gang en stor klump ble funnet var tilbake i april 2016, da en mann ved navn Gary Williams oppdaget en klump på 1,57 kilo. Han solgte denne for 412 000 dollar. Det skriver de daglige speilmediene.

Til media hadde han sagt at det stank langt unna en blanding mellom blekksprut og godsning for hagen.