Ferien ble ødelagt: Familie får bot på 914.000 kr for å samle skjell på stranden

27/05/2024 12:44

Henrik R

Utland
Foto: privat
Foto: privat
En uskyldig familietur til stranden ble til et mareritt for en mor fra California, da hennes barn uvitende samlet skjell uten tillatelse. Boten? Over 88.000 dollar (914.000 kr).

En familieutflukt til Pismo Beach i California, kjent som "Skjellhovedstaden", tok en uventet dreining for Charlotte Russ og hennes barn.

Det som skulle ha vært en avslappende dag på stranden, endte med en svimlende bot på 88.000 dollar (914.000 kr) fordi barna samlet 72 skjell, som de trodde var vanlige skjell.

Foto: Privat

En sjokkerende oppdagelse

Charlotte Russ, som er mor til fem, ble kontaktet av den lokale avdelingen for dyreliv og fiske, som informerte henne om at barna hadde samlet skjell uten den nødvendige fisketillatelsen. Resultatet var en bot på hele 88.000 dollar, tilsvarende cirka 914.000 norske kroner.

"Jeg åpnet konvolutten rett før vi skulle dra hjem, og jeg kunne ikke tro mine egne øyne," sa Russ, som var dypt sjokkert over beløpet.

Boten ble redusert, men opplevelsen var lærerik

Heldigvis ble boten senere redusert til 500 dollar (3.500 kroner) av en domstol i San Luis Obispo County, men skaden var allerede skjedd. "Jeg ble trist og lei meg, og det ødela ferien vår," fortalte Russ. Hendelsen ga likevel verdifulle livslekser til både henne og barna.

"Nå vet de at man ikke skal røre noe på stranden, og de har lært forskjellen mellom et skjell og en vanlig skall," sa hun. For å minnes opplevelsen, fikk Russ til og med tatovert et skjell på armen sin.

I 2023 ble det utstedt 58 bøter for ulovlig innsamling av skjell i San Luis Obispo County, noe som viser hvor alvorlig myndighetene tar disse reglene.