Fire år gammel gutts mor kollapser: Han blir hyllet for å tenke så raskt

22/11/2021 09:18

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En liten gutt blir hyllet for sitt heltemot og sin store smart tekning da han klarte å redde sin mors liv ved å bruke tommelen hennes.

Det var ingen nøling da en mor plutselig besvimte hjemme. Hennes fire år gamle gutt gikk raskt i aksjon.

Ved å trykke sin bevisstløse mors tommel mot hennes iPhone, låste gutten opp telefonen. Ved å gjøre det, var han i stand til å ringe 911 for å få hjelp. 

Det skriver The Sun.

Da han fikk tak i nødetatene, fortalte fireåringen at moren ikke pustet. Blant annet sa han "Mamma er død" og "Hun har lukkede øyne og puster ikke".

Gutten ble spurt om veinavnet og husnummeret til adressen han og moren bor på. Ambulansepersonell kom til huset i Kenley i Surrey, Storbritannia.

De kom dit 13 minutter etter gutten hadde ringet.

Moren ble fraktet til sykehus. Hun ble senere utskrevet etter behandling.

"Den lille gutten reddet livet hennes," sa en politibetjent etter hendelsen.

En talsmann for Metropolitan Police sa at etter morens redning hadde det kommet frem hvordan gutten hadde båret seg selv.

«Han klarte først å låse opp telefonen ved å trykke tommelen mot telefonen og deretter bruke 'Siri' -funksjonen til å be om hjelp, og den ringte 911 og fikk ham gjennom til nødetater,» sa talsmannen.

Mens barns noen ganger overdreven bruk av dingser ofte blir sitert som noe negativt, ber episoden beredskapssjefen om å understreke viktigheten av at barn lærer å få hjelp.

– Hvis du ikke gjør noe annet i dag, vil jeg oppfordre alle småbarnsforeldre til å sette seg ned med dem og sørge for at de vet hva de skal gjøre i en slik situasjon, og at de vet hvordan de skal kontakte politiet og nødetatene i tilfelle en ulykke, sier Adelekan.

Sjefen for nødetatene legger til at det er en utrolig historie, og at hun er sikker på at moren er ekstremt stolt av sin unge sønn.