Flere døde skylt opp på stranden

11/03/2021 16:08

Emma

Utland
I løpet av helgen ble det funnet et større antall døde på dansk strand, hvor de har skylt i land.

Åtte døde niser skylt i land ble funnet på en strand mellom Blokhus og Saltum i helgen. Tilstanden til de døde dyrene er imidlertid svært forskjellig, og derfor er bare de to best bevarte plukket opp av det danske naturbyrået. De vil nå utføre en obduksjon på de to dyrene.

Gitt at flere av de døde nisene er viklet inn i fiskegarn, kan dødsårsaken være såkalt by-fangst. Blant annet er det for å finne ut om dette er tilfelle at det danske naturfartsdirektoratet vil utføre en obduksjon. Det skriver TV2 Nord.

 

 

Charlotte Bie Thøstesen, biolog og naturhistorisk kurator ved Fiskeri- og sjøfartsmuseet i Esbjerg, mener det kan være flere grunner til at de åtte døde nisene har skylt opp på stranden.

"Det er vanskelig å si. Hvis du ser på bildene jeg har sett, er noen bare skjeletter. Dyrene viklet inn i garn kan godt bli viklet inn etter at de er døde. Dyrene kan ha vært døde i 14 dager før de ble vasket opp. Samtidig er det også en stor befolkning i området, så det vil også være mer der enn andre steder, sa Charlotte Bie Thøstesen til TV2 Nord.

De siste seks døde nisene, som ikke er plukket opp av det danske naturbyrået, vil ligge på stranden en liten stund til. Imidlertid blir de raskest spist av fugler og mindre rovdyr i området.

Til tross for at det kan være spennende for strandgjengere å observere de døde nisene, oppfordrer Charlotte Bie Thøstesen likevel til at det tas hensyn til å holde avstand fra de døde dyrene, da du risikerer helse, ved å komme for nær.

– Generelt kan det være bakterier som kan overføres til dyr og mennesker, så hvis du møter døde dyr i naturen, bør du la dem være i fred når du ikke vet hva de har dødd av, forteller hun til TV2 Nord.

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.