Fly tvunget til å nødlande - mannlig passasjer ville ikke slutte å prompe

Et flytur fra Dubai til Amsterdam ble kortere enn forventet, fordi en mannlig passasjer fortsatte å prompe gang på gang.

En pilot ble tvunget til å treffe en ekstrem beslutning forleden dag da han måtte nødlande i Wien på vei fra Dubai til Amsterdam med flyselskapet Transavia Airlines.

Årsaken var en mannlig passasjer som satt og prompet i setet sitt. De to nederlandske mennene som satt i setene ved siden av han, ble så frastøtt av den merkelige atferden og prøvde å få ham til å slutte. Men det nektet den fisende mannen, skriver Metro.

De to mennene som satt midt i stanken prøvde å få flyvertinnene til å reagere og be mannen holde opp med prompingen sin, men de ville ikke blande seg i den illeluktende affæren. Til gjengjeld ga piloten beskjed til mennene om å dempe seg fra cockpit.

Les også

To tenåringsjenter hadde flybillett på første klasse - men en ansatt fikk en følelse av at noe var veldig galt

Men advarslen hjalp ikke mye, og kort tid etter brøt det ut et slagsmål mellom de tre mennene i 10 kilometers høyde, hvilket fikk piloten til å treffe den drastiske beslutningen om å omdirigere flyet til den østerrikske hovedstaden for å nødlande.

Etter landingen gikk politiet ombord på flyet med hunder og fjernet de to mennene og to kvinner fra setene deres. De to kvinnene saksøker nå flyselskapet, fordi de mener at de ikke hadde noe med hendelsen å gjøre.

Mannen ville ikke slutte å prompe - og så gikk det galt.

25-årige Nora Lacchab og søsteren hennes - begge fra Rotterdam - sier at opplevelsen var ganske ydmykende. De var på vei til Amsterdam etter en ukes ferie i Dubai. 

- Vi hadde ingenting med saken å gjøre. Vi tar helt avstand fra det.

- Vi har ingen anelse om hvem disse mennene var, vi var bare så uheldige å sitte på samme rad som dem, og vi gjorde ikke noe galt. Det eneste jeg vil si er at personalet oppførte seg veldig provoserende og fikk situasjonen til å eskalere, sier Nora Lacchab til De Telegraaf ifølge Metro. 

Les også

Forbipasserende oppdaget etterlatt kjøleveske: Åpnet den forsiktig opp og gjorde et rystende funn

Alle de fire passasjerene som ble fjernet fra flyet og tilbakeholdt av politet, er senere blitt løslatt fordi de ikke har brutt noen østerrikske lovre. Til gjengjeld er alle blitt forbudt å reise med lavprisselskapet Transavia Airlines i fremtiden.

I en uttalelse sier flyselskapet at de støtter personale og piloten, som er utdannet til å håndtere slike hendelser.

Transavia Airlines har ingen grunn til å tvile på personalets versjon av hendelsen, og når passasjerer utgjør en sikkerhetsrisiko, er personalet nødt til å reagere, heter det i en melding.

Redningsarbeidere parkerte foran hus etter alarmtelefon - kom ut til sjokkerende beskjed i frontruten på ambulansen