Flyselskapet ønsker å gjøre verdens lengste flyrute: "Det er den siste grensen å krysse"

02/05/2022 10:37

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan bli en viktig milepæl for internasjonal luftfartshistorie.

Dagens flyindustri har utviklet seg mye gjennom årene. I dag kan du for eksempel fly direkte fra København-Dubai. Det er et fly på nesten 7 timer.

I mange år har det vært et mål for mange flyselskaper å kunne fly direkte mellom USA og Australia. Det er en av de lengste avstandene som eksisterer på jorden i det hele tatt.

Men ikke stopp det australske flyselskapet Qantas, som vil lansere verdens første direkte flyrute fra Sydney til London og New York City. Rutene skal etter planen gjennomføres innen utgangen av 2025.

Qantas sa i en uttalelse at de ville bestille 12 Airbus A350-1000 fly til prosjektet, som har blitt kalt Project Sunrise. Det skriver Berlingske. Qantas' administrerende direktør Alan Joyce sa i uttalelsen at «nye flytyper gjør alt mulig».

«A350 og Project Sunrise vil bety at enhver by bare er én flyvning unna Australia», sier Joyce.

"Det er den siste grensen som krysses og den endelige løsningen på avstandens tyranni."

Flyruten vil ta omtrent 20 timer, men det vil være uten mellomlandinger underveis. Det vil dermed bli verdens lengste direkteflygning.

Qantas har lenge hatt planer for prosjektet, men har måttet utsette det delvis på grunn av koronapandemien.

Qantas er generelt ambisiøs på direktefly. I 2018 presenterte Qantas sin første direkteflyvning fra Australia til London.

Denne turen tar omtrent 17 timer. Den flyr hele 14 500 kilometer direkte fra Perth i Vest-Australia til den britiske hovedstaden.