Flyvertinne tvang kvinne til å putte hunden i håndbagasjeluken over setene - gjorde skrekkelig syn ved landing

14/03/2018 12:30

Anniken Hauge

Utland
En amerikansk hundeeier mistet mandag kveld hunden sin da den døde i bagasjeluken på et fly til New York.

En hund mistet mandag kvled livet ombord på et fly fra Houston til New York, etter en flyvertinne hadde tvunget eieren til å plassere den i sammen med håndbagasjen over setene.

Der lå hunden i transportburet sitt i mer enn tre timer, men var altså død da flyet landet på LaGuardia Lufthavn.

Det skriver CNN.

Ifølge New York Post hørte de andre passasjerene hvordan hunden bjeffet under flyturen. Men de oppdaget først at den faktisk var død da flyet hadde landet.

En av passasjerene, June Lara, har skrevet et innlegg om hendelsen på Facebook:

- Der var ingen lyd da vi landet og åpnet transportburet hans. Det var ingen bevegelse da familien kalte på ham. Jeg holdt babyen hennes, mens hun prøvde å gjenopplive den 10 måneder gamle valpen deres, skriver June Lara blant annet i innlegget sitt.

En annen medpassasjer - Maggie Gremminger - har delt et bilde av hundeeieren på det sosiale mediet Twitter med ordene:

- Jeg vil gjerne hjelpe denne kvinnen og datteren hennes. De mistet hunden deres på grunn av en flyvertinne. Hjertet mitt er knust.

Flyet var fra flyselskabet United Airlines, som kaller hendelsen for en tragisk ulykke og kommenterer saken i et skriftligt svar til CNN:

- Vi påtar oss det fulle ansvaret for denne tragedien, uttrykker vår dypeste medfølelse for familien og er forpliktet til å støtte dem. Vi undersøker nøye hva som foregikk, for å forhindre at det noensinne skjer igjen, skriver United Airlines til CNN.

Ifølge talsperson Maggie Schmerin har United Airlines vært i kontakt med eieren og tilbudt å betale for en obduksjon av den døde hunden. 

Flyselskapet tillater ifølge CNN kjæledyr i kabinen hvis de medbringes i et transportbur som får plass under passasjerens sete. Visse typer kjæledyr forbys på flyene, men det var ifølge Maggie Schmerin ikke tilfellet med denne hunden.