Foreldre «raser» over skolens beslutning om å avskaffe kjøtt i kantine: Oppfordrer også til kjøttfrie matpakker

15/02/2022 08:03

Emma Sletta

Utland
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Flere foreldre til elever ved en britisk skole er "rasende" fordi skolen har bestemt seg for å servere bare vegetarisk og vegansk mat i kantinen.

Barrowford barneskole nær byen Nelson i Lancashire i det sentrale Storbritannia har fått massiv kritikk fra flere foreldre til elever ved skolen fordi skoleledelsen har bestemt seg for ikke å servere kjøtt i skolekantinen.

Ifølge skolen trådte regelen i kraft i fjor, og de hevder at de ikke har mottatt noen klager ennå, men flere foreldre er "rasende" og har uttalt at de ikke er informert.

Det skriver det britiske medie The Sun ifølge Ladbible

Der står det at en mor er «rasende» fordi datteren fikk servert en «grønnsakspølse» med potetmos da hun bestilte lunsj i skolekantinen her om dagen, som hun oppdaget fordi den «smakte rart».

"Det er en vits. Jeg vurderer å flytte barna mine fordi jeg har fått nok av den skolen," sier hun til avisen.

I tillegg til å være sint på beslutningen om å fjerne kjøtt, hevder moren også at hun bare ble informert om den nye regelen via e-post i forrige uke til tross for at regelen trådte i kraft i fjor, ifølge skolen.

«Hun endte opp med å bare spise mos til lunsj», sa moren om datterens sammenstøt med den «nye» regelen, og hun spurte også retorisk:

– Jeg tror de glemte at ikke-kjøttetere og veganere må ta mange kosttilskudd. Hvilke subsidier for de som er i stedet på skolen?», og svarte: "Ikke noen, de sparer sannsynligvis på matkostnader."

Moren har også sagt at hun er «rasende» og at datteren vil få en matpakke i fremtiden.

Men et alternativ som skolen også har blandet seg inn i, da de har oppfordret alle elever som får matpakke til ikke å ha kjøtt i matboksen.

En oppfordring som den aktuelle moren ikke akkurat er for, og hun er ikke alene.

Flere foreldre har stilt spørsmål ved beslutningen om å fjerne kjøtt helt fra menyen, og en forelder har for eksempel lurt på hvorfor skolen ikke bare kan tilby vegetariske og veganske alternativer sammen med kjøttretter.

Den første moren støttet også opp, og sa at det var "helt latterlig" at skolen krever at matpakker også skal være kjøttfrie.

Imidlertid er andre foreldre fornøyd med de nye alternativene på menyen, med ett ordtak: "Jeg er ikke vegetarianer, og jeg synes lunsjalternativene er gode. Hvis folk er opprørt, har de muligheten til å sende en matpakke hvis de ikke vil at noe skal tvinges.

En annen la til at menyen hørtes "fantastisk" ut og ikke var å "grumble om."

I et brev sendt ut til foreldre i forrige uke skrev rektor Rachel Tomlinson at beslutningen ble tatt for å gjøre skolen mindre miljøskadelig, og påpekte at kjøtt- og meieriindustrien er en «stor miljøbyrde».

I en uttalelse til The Sun sier Tomlinson at saken ikke ser ut til å være slik The Sun har beskrevet den.

«Vi gjorde skolelunsjene våre kjøttfrie for mer enn et år siden, og selv om vi ikke har mottatt noen klager fra foreldre, vil jeg gjerne diskutere det med alle som har noen innvendinger», heter det i uttalelsen.

Uttalelsen fortsatte: "Våre barn lærer om prinsippene for bærekraftig utvikling som en del av den nasjonale læringsplanen og er veldig interessert i hvordan de kan bidra til å bli bedre mot miljøet."

«Vi har vært nøye med å nærme oss dette på en balansert måte og lært at det er greit å spise kjøtt, men at det å redusere forbruket vårt kan hjelpe planeten vår», heter det.