Foreldre raser: Sønnen spiste pizza og døde

Foto: Shutterstock.com

tragisk hendelse for unge James.

Mange har en tendens til enten bakrus eller latskap til middag med å bestille en pizza levert rett til døren. Det er enkelt og godt. Dessverre kan det også ende helt feil. James Atkinson bestilte i juli 2020 en pizza fra Dadyal Restaurant i Newcastle gjennom Deliveroo.

Les også

Pappa har fått forbud mot å se barna sine på grunn av fetisj

Deliveroo er en leveringstjeneste som Hungry og Just Eat. James var allergisk mot peanøtter, og prøvde derfor alltid å unngå matvarer der det kunne være spor av bare peanøtter.

Familien hans har fått beskjed om at han kan ha fått en alvorlig allergisk reaksjon og derfor ønsker at saken skal etterforskes. En foreløpig etterforskning av hans død skal åpnes tirsdag ved Newcastle Coroner's Court.

Atkinsons foreldre, Stuart og Jill, sa at deres sønn var "samvittighetsfull" i å kontrollere ingredienser, de krever nå den "fulle sannheten" om omstendighetene som førte til hans tragiske død.

De har etterlyst klarere syn på allergener for å forhindre at en lignende hendelse skjer med noen andre. Stuart Atkinson sa til The Sunday Times, ifølge Sky News:

«Vi vil gjerne se et enkelt system der det følger med en avkrysningsrute før du bestiller – har du allergier, ja eller nei? Hvis du merker av for ja, vil det instruere deg om å kontakte restauranten via telefon. Allergiinformasjon lagres alltid. Det må være fremover.»

Restauranten ble suspendert fra Deliveroo etter James' død, men forble på andre matplattformer senere.

Restaurantens eier skal ha sagt i 2020 at bestillingen ble lagt ut på nettet gjennom Deliveroo, og nettstedet inneholdt "veldig tydelig" informasjon om allergener og mathygiene.

Deliveroo sa: "Dette er en tragedie, og våre tanker er med familien og vennene til den unge mannen som så dessverre gikk bort."

Les også

Anne rasende på sykehjem: Sendte kjemperegning for å ta vare på moren hennes - det var bare ett problem