Foreldre setter opp bisarr innsamlingsaksjon: Nå har de blitt politianmeldt

07/06/2022 12:59

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
"Det er sykt," sier en venn av foreldrene, som er målløs over innsamlingsaksjonen.

"Vær så snill å ha min hustru og jeg i dine tanker og bønner. Vår sønn Easton ble født med væske i lungene og gikk bort noen timer etter at han ble født. Vi vil sette pris på om du vil dele dette, og hvis du har muligheten, vil donasjoner være nyttige for å betale begravelse og medisinske regninger."

Det var ordene til paret Geoffrey og Kaycee fra Pennsylvania i et innlegg på sosiale medier som linket til en innsamlingsaksjon de satte opp på GoFundMe.

Det skriver Fox13.

Det unge paret hadde også laget en nekrolog for deres lille sønn.

"Eastons foreldre ble velsignet med litt over 5 timer med ham før han dro til sitt nye hjem i himmelen klokken 8.20. Han klarte å holde hånden med sin mor og far, og få kyss og klemmer. Han ble også fortalt utallige ganger at mamma og pappa elsker ham», leste nekrologen laget av paret.

"Det er sykt"

Det hele høres ut som en dypt hjerteskjærende situasjon - hvis det hadde vært sant ellers. For det viste seg at Easton aldri har blitt født. Kaycee var faktisk aldri gravid. Men både familie og venner trodde det var sant, og paret la til og med ut et bilde av den lille sønn deres - som ikke eksisterte i det hele tatt.

Imidlertid var det en av vennene til parret, Cynthia, som ikke kunne få endene til å møtes. Cynthia hadde til og med holdt en babyshower for "gravide" Kaycee da hun var syv måneder gravid, men hun lurte på hvorfor legene ikke hadde gjort noe for å redde lille Easton, og at han ifølge foreldrene bare hadde "fått lov" til å dø.

Så hun ringte til krematoriet som angivelig kremerte den lille gutten - men de hadde aldri hørt om ham.

Hun ringte deretter politiet og delte sin bekymring. Politiet etterforsket videre, og de kunne ikke finne bevis for at gutten var født. Sykehuset hadde ingen papirer på at kvinnen skulle ha født en liten gutt på sykehuset - og heller ikke at en liten gutt skulle ha gått bort av den oppgitte grunnen.

"Jeg vet ikke hva deres motiver var - å skade familie og alle andre? Det er sykt," sa venninnen Cynthia til et lokalt media etterpå.

Innsamlingssiden GoFundMe har kommentert saken, og sier at slik oppførsel absolutt ikke er akseptabel for dem. Derfor sørger de for at alle pengene blir refundert til de riktige eierne.

Samlet inn 4 000 kroner

Paret klarte å samle inn omkring 4 000 norske kroner før bedrageriet ble oppdaget. Nå er de siktet for bedrageri, og pengene må også refunderes til familiemedlemmer og venner som har donert.