Foreldrene til Maddie McCann får hjerteskjærende nyheter i juletiden

04/12/2017 11:15

Anniken Hauge

Utland
En tidligere mistenkt i saken om forsvunnede Madeleine McCann kommer med kraftig kritikk mot politiets etterforskning.

Etterforskningen av den forsvunne Madeleine McCann er fullstendig gjennomsyret av utpresning, bestikkelser og trusler.

Slik lyder den kontroversielle meldingen fra Sergey Malinka, den russiske tekniske eksperten som tidligere var mistenkt i saken om den forsvunne jenta.

Det skriver britiske The Sun.

Sergey Malinka ble renset for enhver mistanke i den mystiske saken, og kritiserer nå den ‘feilslåtte’ etterforskning kraftig, i saken om den treårige jenta som forsvant da hun var på ferie med familien sin i Portugal i 2007.

- Jeg vil ikke lengre tillate at andres løgner forgifter min fremtid, sier Sergey Malinka, som nå har planer om å ‘avsløre alt’ i en bok.

Sergey Malinka hevder at han er blitt drevet til randen av fortvilelse på grunn av det han kaller for klønete politiarbeid. Clarence Mitchell, som er talsmann for McCann-familien, advarer folk i forbindelse med prosjektet hans:

- Pass på! Hvis det fremsetter ærekrenkende påstander, vil Kate og Gerrys advokater vurdere de på samme måte som enhver bok som eventuelt kan skade deres klienter, sier Clarence Mitchell.

En kilde nær familien McCann ergrer seg over Sergey Malinkas intensjoner:

- Sergey ble gjort til en 'arguido', en offisielt mistenkt, som andre også ble. Men etter å bli avhørt og fått huset sitt ransaket og pc-en konfiskert, var politiet overbevist om at han ikke var involvert og han ble derfor løslatt. 

- Så hvorfor skriver han en bok og prøver å skape enda mer elendighet for Kate og Gerry, og særlig nå i juletiden? Det skaper bare mer fortvilelse Madeleines foreldre.

Sergey Malinka har slått seg sammen med den britiske forfatteren David S Jones. Sammen skal de skrive boken Collateral Damage, som etter planen skal utgis neste år. 

Sergey Malinka flyttet til Portugal i 2000 med foreldrene sine. Nå driver han et eiendomsselskap i Algarve. Forfatteren David S Jones bor i Praia da Luz, samme sted som Madeleine forsvant fra i 2007. Han har bestemt seg for å samarbeide med Sergey Malinka, fordi det ‘skjedde mye vonde ting med ham som var helt feil’.

Sergey Malinka var den første mistenkte i saken som ble avhørt i forbindelse med Madeleine McCanns forsvinning. Han ble senere løslatt uten siktelse. Senere ble Sergey Malinka avhørt igjen i 2013 av britiske politi, men ble fortsatt ikke siktet i saken.

I disse dager går Madeleine McCanns foreldre Kate og Gerry sin 11. jul i møte uten deres eldste datter, mens etterforskere fra Storbritannia og Portugal fortsetter etterforskningsarbeidet i Europa. De er dog ikke kommet nærmere noen svar i den omfattende etterforskningssaken.

70-årig mann kjemper for livet: Da legene plutselig ser pasientens tatovering, lar de ham dø