Foreldrene til Maddie McCann får hjerteskjærende nyheter om etterforskningen

25/09/2017 13:15

Anniken Hauge

Utland
Foto: Polfoto/AP
Foto: Polfoto/AP
Etter mer enn 10 år er Madeleine 'Maddie' McCann fortsatt ikke funnet. Hennes skjebne er enda uviss, men nå har foreldrene fått en endelig beskjed.

Hun var bare tre år gammel da hun forsvant sporløst fra et hotell i Portugal for 10 år siden, og medier over hele verden skrev om den mystiske saken.

Maddie var på alles lepper sommeren 2007, da det britiske ekteparet Kate og Gerry McCann oppdaget at datteren deres hadde forsvunnet, etter paret hadde spist ute med et vennepar på den nærmeste tapasrestauranten i feriebyen Praia da Luz.

Siden har britisk og portugisisk politi, samt flere private etterforskere forsøkt å oppklare saken, men nå er tiden i ferd med å renne ut, skriver The Sun. Etterforskningen blir endelig avsluttet om kort tid.

I mai 2011 avsatte britisk politi 100 millioner kroner til etterforskningen, men nå er pengene i ferd med å ta slutt, og kommende lørdag er det offisielt ikke flere midler til å søke etter den forsvunnede jenta. 

Britiske Scotland Yard har søkt innenriksdepartementet om flere midler, men det er enda uvisst om det blir bevilget ytterligere midler til å fortsette etterforskningen, som inntil videre ikke har avdekket avgjørende spor i saken.

Søknaden om flere midler til etterforskningen må ha et spesifikt mål, og det vil si at politiet må søke om penger til mannskap, tekniske undersøkelser eller annet som kan lede politiet nærmere på å oppklare saken. Hvis ikke søknaden gir uttrykk for dette, så blir etterforskningen offisielt avsluttet.

Foreldrene gir ikke opp selv om etterforskningen offisielt avsluttes denne uken. Foto: Polfoto/Joe Giddens

I en uttalelse til pressen har foreldrene Kate og Gerry McCann lovet at de aldri kommer til å gi opp søket etter datteren deres.

- De håper begge at søknaden om flere midler blir godkjent. De er overbeviste om at at ansøgningen om flere midler går igennem. De er overbeviste om at det er arbeid som krever fler midler, og samtidig er de takknemlige overfor politimennene som inntil videre har deltatt i etterforskningen av datteren deres, forteller en talsmann på vegne av familien.

Familien har ellers også vært i medienes søkelys i det siste.

En tidligere etterforsker er overbevist om at foreldrene selv har tatt livet av datteren deres selv slog deres datter ihjel, og har skrevet om dette i en bok foreldrene har prøvd å holde unna offentligheten.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.