Første dag på den nye jobben: Døde

15/10/2021 09:35

Emma Sletta

Utland
Foto: Glynn County Police Department.
Foto: Glynn County Police Department.
Politimannen Dylan Harrison ble drept på sitt første skift i ny jobb. Den mistenkte er fremdeles på frifot.

Tidlig lørdag morgen d 9. oktober nærmet den 26 år gamle politibetjenten Dylan Harrison seg slutten på hans første skift på hans nye jobb hos Alamo Police Departement i Weeler County, Georgia.

Rundt kl 01:00 lokal tid brøt en voldsom skytteepisode ut, foran politistasjoen. Her ble den unge politimannen skudt og drept, mens han var i gang med hans aller første skift i den nye jobben.

I en pressekonferanse om formiddag den 9. oktober sa Natalie Ammons, talsperson i Georgia Bureau of Investigation (GBI), at de fremdeles søker etter en mistenkt i saken, ifølge CNN.

- Dette er fremdeles en aktiv etterforskning, sa Ammons i GBI.

Myndighetene ga også ut en «blå varsling» på landsbasis, som er en advarsel om at den mistenkte kan være en fare for samfunnet.

- Alle som har informasjon om hvor den mistenkte befinner seg eller har informasjon du tror kan være relevant for denne etterforskningen, bør kontakte oss, sa Ammons i pressekonferansen.

GBI har utlovet derutover en dusør på 17 500 dollar, tilsvarende ca. 150 000 norske kroner, for informasjon som fører til at den skyldige blir arrestert.

Hendelsesforløpet og årsaken til drapet på politimannen er enda ikke klart.

Harrison etterlater seg en kone og et barn på seks måneder.