Forsvant under tsunami: 10 år senere gjør familien en utrolig oppdagelse

23/05/2024 19:49

Henrik R

Utland
Foto: Shutterstock.com
En liten jente forsvant da tsunamien rammet i 2004. Mange år senere skjer et mirakel.

I 2004 rammet en av de verste naturkatastrofene i menneskets historie flere land i Asia, da et jordskjelv som målte over 9 på Richterskalaen, traff havet vest for øya Sumatra i Indonesia.

Jordskjelvet resulterte i flere etterskjelv i timene etter samt flere tsunamier med bølger på opptil 30 meters høyde.

De mange tsunamiene traff stort sett alle land med kystlinje mot Det indiske hav og drepte mer enn 225.000 mennesker i 11 forskjellige land, hvor Thailand, Sri Lanka, Indonesia og India ble hardest rammet.

I tillegg til de mange tusen omkomne var det også et stort antall savnede som fortsatt ikke er funnet den dag i dag, da deres lik antas å være begravet under murbrokker eller ført langt ut på havet.

Oppfostret henne som sin egen

En av familiene som mistet et familiemedlem, var en indonesisk familie som mistet sin fire år gamle datter, Raudhatul Jannah.

Selv om familien og redningspersonell lette i mange måneder, og flere nødhjelpsorganisasjoner etterlyste Jannah, dukket hun ikke opp, og familien fant heller aldri hennes lik.

Uker ble til måneder og måneder til år, og familien måtte anta at Jannah var omkommet under de voldsomme hendelsene, og at hennes lik trolig var skyllet med strømmen ut på det store åpne havet, og at de derfor aldri ville se henne igjen.

Historien skulle imidlertid vise seg å ende noe annerledes enn man kanskje hadde trodd!

Foto: Youtube

Den lille jenta hadde nemlig klart å klamre seg fast til et stykke vrakgods og dermed unngått å drukne.

Hun hadde endt opp noenlunde uskadd ute på det åpne havet, hvor en fisker hadde oppdaget henne og samlet henne opp, rapporterer CBS Mornings.

Da Jannah bare var fire år, og derfor ikke var i stand til å gi noen egentlige opplysninger om sin familie eller hvor hun bodde, og fordi myndighetene var overveldet av etterlysninger på grunn av kaoset på landjorden, valgte fiskeren og hans kone å oppfostre jenta som om hun var deres egen, da de trodde at hennes familie var omkommet i tsunamien.

Skjebnen ville imidlertid at den lille jenta skulle finne tilbake til sine biologiske foreldre. Omtrent ti år senere, i juni 2014, da Jannah var på vei hjem fra skolen, ble hun nemlig stoppet på gaten av en mann som viste seg å være hennes biologiske onkel.

Onkelen hadde gjenkjent den nå 14 år gamle Jannah fra den andre siden av gaten og var forståelig nok sjokkert og utrolig glad over å oppdage at det altså var Jannah som forsvant under tsunamien for ti år siden.