Forsvarsadvokat overrasket over tiltalen: - Tror ikke Peter Madsen får livstid

16/01/2018 20:15

Anniken Hauge

Utland
Peter Madsens forsvarsadvokat kaller politiets seneste opplysninger 'direkte feil'.
Peter Madsens forsvarsadvokat kaller politiets seneste opplysninger 'direkte feil'.
Flere forsvarsadvokater mener Peter Madsen ikke vil bli dømt til livstid.

Anklagemyndigheten reiste tirsdag tiltale i ubåtsaken mot Peter Madsen.

Her kom det frem at den 46 år gamle ubåtbyggeren vil bli tiltalt for drap, usømmelig omgang med lik og annet seksuelt forhold enn samleie med den kvinnelige journalisten Kim Wall.

- Peter Madsen er i dag blitt tiltalt for drap. Ifølge anklageskriftet er drapet skjedd etter forutgående planlegging og forberedelse. Ifølge anklageskriftet er drapsmåten ukjent, men drapet kan ha skjedd ved at kvinnens hals ble skåret over eller ved kvelning. Det er samtidig reist tiltale for annet seksuelt forhold enn samleie av særlig farlig karakter og for partering, rapporterte skrev Københavns Politi.

Anklagemyndigheten krever nå at Peter Madsen dømmes til fengsel på livstid.

Men flere forsvarsadvokater er nå svært overrasket over tiltalen mot Peter Madsen – de forventer ikke at han blir dømt til livstid, skriver danske BT. 

- Det er uvanlig. Det overrasker meg at de allerede går etter det nå. Det gis vanligvis kun hvis man har drept flere eller blitt dømt for noe tilsvarende tidligere. Det må skyldes noe som står i erklæringen om hans mentale helse, sier advokat Henrik Stagetorn til BT, og opplyser samtidig at han ikke kjenner spesifikt til saken.

Han støttes av forsvarsadvokat Mette Grith Stage, som mener at anklageren sannsynligvis går etter livstid på grunn av det spesielt bestialske drapet. 

- Personlig tror jeg ikke han får livstid, nærmere 14 - 16 år, hvis han blir dømt. Men det er en sak som er rimelig bestialsk, og den involverer sedelighetskriminalitet og usømmelig omgang med lik. Ved at anklageren krever livstid stilles byretten helt fritt i forhold til straffenivå og det er ikke noe øvre grense på 16 år, forteller hun til BT.  

Peter Madsen er for øyeblikket varetektsfengslet med frist til 7. februar 2018. Deretter vil anklagemyndigheten begjære Peter Madsen fengslet frem til dommen blir avsagt.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.