Gigant gir ansatte lønnsøkning: Må hjelpe til med de økende levekostnadene

Foto: Shutterstock.com

Microsoft betaler nå sine ansatte med høyere lønn.

Prisen på elektrisitet, gass og mat har steget jevnt de siste månedene. I høst steg strømprisene allerede fordi næringen sakte gikk høyt igjen. Krigen i Ukraina har bare gjort disse prisøkningene enda verre.

Les også

Dødelig virus funnet i England

Det er flere tusen dollar at en gjennomsnittlig familie på årlig basis må bruke ekstra på mat, elektrisitet og transport.

Fra politisk side har det kommet ulike forslag som skatt og skattelettelser, mens regjeringen selv har foreslått å betale et engangsbeløp til særhusholdninger. Nå spiller også selskapene selv inn.

Datagiganten Microsoft har besluttet å øke budsjettet for lønnsøkninger med nesten 50 prosent.

Det skriver Finans.

Lønnsøkningen vil omfatte ansatte "tidlig eller midt i karrieren", og det vil også komme de danske ansatte til gode.

Det er imidlertid ikke kjent hvor mye den enkelte ansatt vil få. I tillegg vil lønnsøkningene variere fra land til land. Det er heller ikke avgjort når de kommende lønnsøkningene trer i kraft.

Ingeniørforeningen IDA, som blant annet har en rekke medlemmer i Microsofts danske avdeling, ønsker lønnsøkningen velkommen, men legger mer vekt på begrunnelsen om å ‘beholde talenter’ enn å følge inflasjonen.

«Jeg tror de gjør en dyd av nødvendighet. Jeg må høre om et selskap som gir høyere lønn fordi det synes det er synd for de ansatte,» sier Thomas Søby, sjeføkonom i IDA.

Les også

Politiet bekrefter: Russland forsøkte å påvirke utfallet av Eurovision