Gjenger herjer i øysamfunn: 22-åring voldtatt som betaling for 4000 kroner narkotikagjeld

25/05/2022 08:13

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 22 år gammel mann har blitt voldtatt av en 30 år gammel narkotikadealer, fordi den unge mannen skyldte rundt 4000 kroner, som han ikke kunne betale.

Øya Isle of Man, som ligger mellom Irland og England og tilhører den engelske kronen, er plaget av kriminelle narkotikagjenger.

Gjengene kommer først og fremst fra Liverpool og Merseyside og terroriserer innbyggerne i det lille samfunnet.

Isle of Man ligger mellem Irland og England og hører under den engelske krone, men øya er faktisk selvstendig / Foto: Google Maps

Spesielt ungdommene er sårbare, da de blir tvunget til å være en del av de kriminelle gjengenes narkotikanettverk, og senest, ifølge The Daily Star, har det gått utover en 22 år gammel mann, som har blitt voldtatt av en 30 år gammel narkohandler, fordi han ikke kunne betale en gjeld på rundt 4000 kroner. 

"[...] en 22 år gammel gutt [har blitt] voldtatt av en 30 år gammel mann på grunn av gjeld på mindre enn £ 500," det sa Tanya August-Hanson, et medlem av 'Lovgivende råd' av Isle of Man, sa.

Hun har også forklart at den 30 år gamle gjerningsmannen ikke vil bli straffeforfulgt, da 22-åringen har nektet å samarbeide.

Øyas politisjef, Gary Roberts, har forklart at saken bare er en av mange lignende saker knyttet til narkotikarelatert kriminalitet på øya, som bare har 85.000 innbyggere.

– Voldtekten av den unge mannen er en typisk situasjon som utfolder seg på grunn av narkotikagjeld. Disse problemene er ikke spesielle [...] på denne øya. Middelklassefamilier har opplevd noen av disse problemene, sier han, og forklarer at gjengene er ‘veldig flinke’ til det de gjør.

Ifølge ham er gjengene i Merseyside faktisk de beste til å selge narkotika i hele Storbritannia.

«De etablerte gjengene fra Merseyside vil bruke kriminelle på Isle of Man til å selge narkotika for dem,» forklarte Roberts.

Et brev fra bekymrede foreldre lest opp i retten sier at problemene ikke bare finnes i "fattige områder" på øya, men at hele øya - inkludert de velstående nabolagene - er plaget av de kriminelle gjengene som tvinger ungdommene til kriminalitet.

Som et eksempel på de voldsomme problemene på øya har Roberts tidligere sagt at politiet i fjor beslagla cannabis til en verdi av 42 000 pund (365 000 kroner) fra en 12 år gammel gutt.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.