Gjorde 12-årig jente gravid - nå har han fått foreldremyndigheten over barnet

09/10/2017 14:00

Anniken Hauge

Utland
Foto: Michigan Department of Corrections
Foto: Michigan Department of Corrections
27-årige Christopher Mirasolo er dømt for å ha forgrepet seg på en bare 12 år gammel jente og gjort henne gravid. Nå har han fått delt foreldrerett til barnet.

I den amerikanske staten Michigan skaper en sak om et overgrep på en 12-årig jente voldsom debatt.

Det skyldes at den 27-årige gjerningsmannen Christopher Mirasolo har fått tildelt delt foreldremyndighet over sitt voldtektsoffers barn. Det skriver Independent.

Christopher Mirasolo ble dømt for voldtektsforsøk i 2008, da han forgrep seg på den dengang 12-årige jenta. Nå har en farskapstest vist at han er den biologiske faren til den nå 21-årige kvinnens åtte år gamle sønn.

Farskapstesten har fått en dommer til å tildele den 27-årige mannen delt foreldrerett over drengen. Dessuten fikk Christopher Mirasolo også utlevert offerets adresse av retten, uten at kvinnen hadde gitt samtykke til det. 

Nå vil kvinnens advokat ha omgjort dommerens kjennelse. 

- Det er fullstendig vanvittig. Ingenting ved denne saken har vært rettferdig siden første gang den var i retten. Han (Christopher Mirasolo, red.) ble aldri korrekt anklaget, og burde fortsatt sitte bak lås og slå, sier Rebecca Kiessling, som representerer den 21-årige kvinnen i saken.

Ifølge advokaten voldtok Mirasolo den dengang 12-årige jenta og truet med å drepe henne. Det var i 2008, og hun ble gravid.

Han ble dog kun kjent skyldig for seksuelle krenkelser og idømt ett års fengsel, men ble løslatt etter bare litt over 6 måneders soning. 

27-årige Christopher Mirasolo er dømt for flere seksuelle overgrep mot barn. Foto: Michigan Department of Corrections

Advokaten vil nå ha avgjørelsen om foreldreretten omgjort ved en rettshøring senere denne måneden. 

Det er dog ikke den eneste gangen Christopher Mirasolo har forgrebet seg på barn. I mars 2010 ble han dømt til fire års fengsel, etter å ha krenket to jenter på 13 og 15 år seksuelt.

Han møtte de to barna, hvorpå han kastet mobilene deres. Han kjørte dem deretter til et øde hus, hvor han holdt de fanget i nesten to dager og forgrep seg på dem. 

Til slutt løslot han jentene i en offentlig park, og en måned senere ble han pågrepet av politiet.

Det vites enda ikke hvordan Christopher Mirasolo forholder seg til saken om foreldreretten, da hans advokat enda ikke har uttalt seg.

Les også: Islamsk Råd Norge mister statlig støtte