Glemte å overlevere pantkvittering: Det var hans redning

16/10/2020 11:41

Emma Sletta

Utland
Da en mann overleverte flaskeinnskuddet sitt, glemte han senere å bruke flaskekvitteringen. Men det viser seg at distraksjonen var hans flaks.

For en mann i 30-årene fra Ballerup kommune var en tur i Føtex i ballerup sentrum noe av en livsfornedrutt. Mannen, som innrømmer at han er litt distrahert, ønsker å være anonym.

Det skriver Danske Spil i en pressemelding.

– Jeg var så stolt over at jeg hadde husket å ta med flasker ned til Netto. Så jeg la dem i flaskeautomaten og fikk en bon. Så handlet jeg og betalte varene mine. Da jeg kom meg vekk fra Netto, innså jeg at jeg glemte å overlevere flaskekvitteringen. Alle vet at det er super irriterende å gå rundt med en slik bon, som du ofte får det kastet bort hvis du ikke bruker det med en gang. Samtidig var jeg sliten og stresset, så jeg ville egentlig ikke tilbake. Det var mye tanke i hodet mitt, sier han.

Men han valgte å gå tilbake og fikk pengene til flaskene. Men de fikk ikke ligge i lommeboken på lenge. Han valgte å kjøpe et skrapelodd nå som han hadde kontanter i lommen. Da han kom tilbake fra sin handletur, ble barna plaget for å få lov til å skrape den store tomten, men familien hadde planer og måtte gå ut døren.

"Da vi kom hjem om kvelden, husket jeg at jeg hadde billetten. Jeg trodde jeg hadde gått gjennom mye for å kjøpe det, så jeg tenkte, nå bør jeg få det over. Det var 22.00, og da var jeg helt blakk. Men så skrapte jeg det første feltet der det sto 5.000.000 og den andre. Og så. Da begynte adrenalinet å gå gjennom kroppen. Jeg snakket og snakket nullene om og om igjen og ble helt andpusten», står det.

Trodde det hadde vært en ulykke

Mannen brast inn i konas hus og så på TV på soverommet. Hun hadde falt over litt og trodde det hadde vært en ulykke da hun så mannen komme i hvitt i hodet.

"Jeg viste henne lodde og sa. Du må bare se her. Hun sto opp i sengen og så og trodde ikke sine egne øyne i det hele tatt. Hun sa noe om at det var en løgn, og jeg var sånn. Ja, ja. Men vi har øyne i hodet og vi er ikke blinde, så det stemmer. Den kvelden sov vi ikke i det hele tatt. Vi bare tullet rundt og tenkte på hvor fantastisk det er for familien vår," som i tillegg til paret teller to barn.

Begge er offentlige tjenestemenn, og de har strømmet inn penger. De bor i en utleieleilighet, men nå ser de på muligheter til å komme inn i boligmarkedet.

"De pengene gjør en stor forskjell for vår fremtid. Vi har alltid drømt om å ha vår egen, så vi betaler ikke bare penger inn i et endeløst hull. Og det er sprøtt å tro at du kan bli millionær ved en slik tilfeldighet. Jeg kunne like gjerne ha tenkt på det. Jeg bruker flaskebonen neste gang i Netto, ellers kunne jeg fått en ny billett. Jeg har også blitt kjeftet litt av min kone fordi hun ikke synes du bør bruke penger på noe sånt. Hadde jeg hatt stemmen hennes i hodet, hadde jeg nok ikke gått til Føtex, sier han med en latter.

Feiret med tarteletter

Paret har fortalt den nærmeste familien om prisen, og de har vært hjemme med vinnerens mor og feiret den nye millionærstatusen med tarteletter.

– Vi er bare veldig lykkelige. Foruten boligkjøp, har vi snakket om å dra på en god ferie når du kan reise igjen. Og derfor må det også settes av litt penger til andre gode opplevelser med barna. Jeg tror også at de i år vil få noen litt større julegaver enn de vanligvis gjør.

 

 

 

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.