Google-ansatte risikerer sparken hvis de ikke vaksineres

16/12/2021 11:45

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mediegiganten Google har angivelig sendt et brev til sine ansatte i USA som beordrer at det vil få konsekvenser hvis de ikke blir vaksinert.

Et internt brev med detaljer om Googles plan om uvaksinerte ansatte i USA har sirkulert de siste dagene, skriver Unilad.

Det amerikanske nyhetsbyrået CNBC har sett brevet og har rapportert at ansatte i Google i USA bør forberede sin vaksinasjonsstatus for ledelsen eller be om unntak innen 3. Desember.

Selskapet sa også at de ville kontakte alle som ikke gjorde det innen 3. Desember.

Brevet stiller ikke et direkte krav om vaksinering, men mediegiganten skriver at alle som ikke gjør vaksinasjonskurset innen 18. januar vil få 30 dagers betalt fri, hvoretter de får seks måneders selvbetalt permisjon. Hvis du fortsatt ikke er vaksinert etter de syv månedene, kan det føre til fyring.

Anmodningene om dispensasjon for vaksinen til selskapet vil bli vurdert individuelt, men det kan være både religiøse og medisinske årsaker som kan unnta arbeidstakere fra vaksinekravet.

Påstanden kommer etter at USAs president Joe Bidens administrasjon beordret alle selskaper med mer enn 100 ansatte til å forsikre seg om at deres ansatte enten er vaksinert eller regelmessig testet etter 18. Januar.

Den føderale domstolen har satt ordren på pause, så det er ikke kjent om kravet vil tre i kraft. Likevel har Google valgt å implementere vaksinesertifikatkravet fra sine rundt 150 000 ansatte.

Det aktuelle brevet sa blant annet: "Alle som går inn i en Google-bygning må være fullt vaksinert eller ha en godkjent fritaksplott som gir dem rett til å jobbe eller være på stedet."

Selskapet har avvist regelmessig testing som et alternativ, da det er "ikke et gyldig alternativ til vaksinasjon".

I en tale til The Verge sa en talsperson for Google, Lora Lee Erickson: "Som vi tidligere har sagt, er våre vaksinasjonskrav et av de viktigste verktøyene vi har for å sikre sikkerheten til våre ansatte og for å holde tjenestene våre i gang. Vi er forpliktet til å gjøre alt vi kan for å hjelpe våre ansatte som kan bli vaksinert til å gjøre det og stå fast på vår vaksinasjonspolitikk.

Ansatte har imidlertid lansert en underskriftskampanje mot vaksinasjonskrav, og hundrevis har allerede signert.

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.