Grønn livsstil: Få belønninger i København nå

10/07/2024 09:17

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Utforsk København uten kostnad.

Snart kan det bokstavelig talt lønne seg om du velger bort bilen eller henter plastavfall fra gaten.

I høysesongen om sommeren blir klimavennlige handlinger valuta som kan brukes til å betale for kulturelle opplevelser i København.

Dette skjer i forbindelse med pilotprosjektet «CopenPay», som reiselivsorganisasjonen Wonderful Copenhagen står bak. Det skriver TV2 Kosmopol.

Ønsket er å få både lokale og turister til å ta mer bevisste grønne valg. Det sier kommunikasjonsdirektør i organisasjonen, Rikke Holm Petersen.

– Vi har store ambisjoner for bærekraftig transformasjon av hovedstaden de neste årene, og det er selvsagt en ganske stor oppgave. Et av de mange stegene er å endre atferden til våre besøkende, sier hun.

Først er det et eksperiment. Pilotprosjektet gjelder fra uke 29 til og med uke 32.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.