Guider ved berømt turistattraksjon: - Vi kastet liket av en turist i elva

18/01/2018 20:00

Anniken Hauge

Utland
28-årige Nathaly Salazar forsvant plutselig på en ferie i Peru.

Den spanske 28-åringen forsvant omkring nyttår mens hun var på sitt livs reise i Peru. 

To uker senere har to ansatte ved en av landets største turistattraksjoner innrømmet at hun er død. Men de ansatte er uenige om hvordan den spanske turisten døde.

Det skriver News.com.au

Nathaly Salazar ble sist sett før hun skulle ut og oppleve de berømte inka-ruinene ved Machu Picchu. 

Vitner har fortalt at Nathaly Salazar dro fra hostellet om morgenen for å gå mot ruinene, og at hun ville teste ut den populære gondolbanen 'Flight of the Condor', som er kjent for å være en av verdens lengste.

Men hun kom aldri tilbake, og hjemme i Spania ble foreldrene hennes etter hvert svært urolige for hva som kunne ha skjedd med datteren deres.

Frem til forrige helg hadde ingen hørt noe fra Nathaly Salazar, men lørdag skjedde det noe i saken. 

Politiet opplyste at Nathaly Salazar er død, selv om liket enda ikke har dukket opp.

Samtidig offentliggjorde politiet at to menn på henholdsvis 19 og 21 år pågrepet i forbindelse med Nathaly Salazars forsvinning.

De to mennene er guider fra gondolbanen. De har begge fortalt politiet at de kastet liket av Nathaly Salazar i en elv, fordi de fikk panikk og var redde for konsekvensene av at sikkerhetsordningen tilsynelatende ikke var i orden.

Men de unge mennene er unenige om hvordan den spanske kvinnen døde. 

Den ene mannen har forklart politiet at Nathaly Salazar slo hodet i en pål og døde av slaget, mens den andre påstår at han klatret inn i gondolen hun satt i på gondolbanen, hvorpå den spanske kvinnen falt ned og døde.

De har begge innrømmet at de knuste kvinnens mobil med en stein da den begynte å ringe.

Politiet prøver nå å finne liket, men området har vært rammet av mye regn som gjør etterforskningen utfordrende. 

- Jeg klarer ikke fatte og begripe at de (to mennene, red.) ikke bare tok med seg liket hennes et sted. De kunne etterlatt det utenfor sykehuset også kunne de bare dratt derfra uten å sie noe, forteller den knuste søsteren Tamara Salazar.