Gutt betalte 13 kroner for maleri: Men verdsettelsen får hjernen hans til å eksplodere

17/11/2021 08:37

Emma Sletta

Utland
Foto: YouTube
Foto: YouTube
De som elsker å turnere de norske loppemarkedene har sannsynligvis alle drømt om å finne en skjult skatt.

Norge er full av loppemarkeder med fantastiske ting, og de som elsker loppemarkeder har sikkert en drøm om å finne en skjult skatt mellom de mange tilfellene.

Sannsynligheten for å falle over en uvurderlig vase er svært liten, men det skjer noen ganger at noen rare funn er lagt på loppemarkeder.

En 13 år gammel gutt klarte å kjøpe et maleri for bare 13 kroner mens han var på et loppemarked - selv om dette i seg selv er fint, ville det senere vise seg å være verdt mye mer.

Gutten valgte å ta maleriet til Antique Roadshow for å få det vurdert av showets eksperter, inkludert David Weiss, en ekspert på å vurdere malerier.

Her forklarte gutten at han elsker å samle ting som glass, sølv og kunst, hvoretter han forteller hvor han fikk hendene på maleriet:

"Jeg fant den på en auksjon i Sør-Jersey. Jeg fikk den for 2 doller. Jeg tror det er en aquarael, men det var vanskelig å se på grunn av UV-beskyttende glass.»

Foto: YouTube

Kunsteksperten snubler deretter over en viktig detalj i form av en signatur i høyre hjørne, som forteller at maleriet ble malt på 1800-tallet av Albert Neuhuys, noe som fikk David til å spørre om gutten er sikker på at han fikk det for 13 kroner.

Han forteller da at maleriet er verdt rundt 10.000 kroner.

Du kan se guttens fantastiske reaksjon nedenfor.