Gutt betalte 13 kroner for maleri: Men verdsettelsen får hjernen hans til å eksplodere

17/11/2021 08:37

Emma

Utland
Foto: YouTube
Foto: YouTube
De som elsker å turnere de norske loppemarkedene har sannsynligvis alle drømt om å finne en skjult skatt.

Norge er full av loppemarkeder med fantastiske ting, og de som elsker loppemarkeder har sikkert en drøm om å finne en skjult skatt mellom de mange tilfellene.

Sannsynligheten for å falle over en uvurderlig vase er svært liten, men det skjer noen ganger at noen rare funn er lagt på loppemarkeder.

En 13 år gammel gutt klarte å kjøpe et maleri for bare 13 kroner mens han var på et loppemarked - selv om dette i seg selv er fint, ville det senere vise seg å være verdt mye mer.

Gutten valgte å ta maleriet til Antique Roadshow for å få det vurdert av showets eksperter, inkludert David Weiss, en ekspert på å vurdere malerier.

Her forklarte gutten at han elsker å samle ting som glass, sølv og kunst, hvoretter han forteller hvor han fikk hendene på maleriet:

"Jeg fant den på en auksjon i Sør-Jersey. Jeg fikk den for 2 doller. Jeg tror det er en aquarael, men det var vanskelig å se på grunn av UV-beskyttende glass.»

Foto: YouTube

Kunsteksperten snubler deretter over en viktig detalj i form av en signatur i høyre hjørne, som forteller at maleriet ble malt på 1800-tallet av Albert Neuhuys, noe som fikk David til å spørre om gutten er sikker på at han fikk det for 13 kroner.

Han forteller da at maleriet er verdt rundt 10.000 kroner.

Du kan se guttens fantastiske reaksjon nedenfor.

 

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.