Han har begått seksuelt krenkende handlinger mot 22 danske jenter: Nå etterlyses han i hele Europa

04/01/2018 09:00

Anniken Hauge

Utland
Dansk politi har utstedt en arrestordre for å få fatt på mannen.

Mannen (55) som for to uker siden ble dømt til halvannet års fengsel for å ha begått seksuelt krenkende handlinger mot 22 danske jenter, er fortsatt på frifot.

Mannen møtte aldri opp til domsavsigelsen og har vært forsvunnet siden.

Det opplyser dansk politi ifølge tv-kanalen DR.

Mannen er fra den danske byen Odense på Fyn, hvor han jobbet som pedagogisk assistent på en skole og som håndballtrener.

Nå ber derfor Fyns Politi hele Europa om hjelp. Politiet har utstedt en internasjonal arrestordre på den dømte mannen.

- Hvis han drar til Tyskland og det er grensekontroll, eller tysk politi får fatt i ham, så vet de at han er etterlyst i Danmark. Det samme vil skje i alle andre europeiske land, opplyser etterforskningsleder Henrik Justesen.

Den internasjonale arrestordren er utstedt fordi mannen har tilknytning til Romania, hvor han har jobbet som frivillig. Det forklarte han selv under rettsaken.

De 22 overgrepenes og seksuelt krenkende handlingene har pågått i perioden 1999 til 2015 på skolens SFO, i håndballklubben og i mannens eget hjem i Odense.

Flere jenter og foreldre sto frem i rettsaken og fortalte at 55-pringen hadde tatt på og krenket flere små jenter.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen fratatt retten til å jobbe med barn og unge jenter. 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.