Han tok bilder av kona: Snudde seg kort rundt og plutselig var hun borte for alltid

20/08/2022 16:15

Emma Sletta

Utland
Foto: privat
Foto: privat
Den 33 år gamle Zoe poserte for mannen sin, som tok bilder av henne. Men plutselig var hun borte for alltid.

En kvinne falt i døden fra en 30 meter klippe i Belgia, hvor hun poserte mens mannen tok bilder av henne. Det skriver Daily Mail.

33 år gamle Zoe Snoeks poserte på en klippe nær Nadrin i Belgia tirsdag morgen. Hun hadde stoppet i området sammen med ektemannen Joeri Janssen, som hun reiste sammen med rundt om i landet.

Den ivrige utforskeren, som bodde i Limburg-provinsen i Belgia, giftet seg med sin ungdomskjæreste i 2012. Det var han som tok bilder av henne da hun stupte i døden fra klippen.

Privatfoto

På et tidspunkt vendte han ryggen til henne, og da han vendte seg til henne igjen, var hun borte. Den 33 år gamle kvinnen hadde falt 30 meter ned i en elv under klippen.

Myndighetene i provinsen Luxembourg i Belgia har forklart at hun gled på klippekanten og falt ned i Ourthe-elven.

Politi, brann og dykkere rykket ut til stedet sammen med et medisinsk helikopter fra Bra-sur-Lienne. Nødetatene fant den 33 år gamle kvinnen, men dessverre var hun død da de fant henne.

– Vi hadde dratt i bobilen vår på søndag. Siden pandemien var det vår lille ting å kjøre over Europa i bobilen vår og ta vakre bilder, sa ektemannen Joeri, ifølge Daily Mail.

Paret hadde også alltid hundene sine, Joy og Ivy, med seg. I tillegg hadde de også alltid en drone med seg, som de pleide å ta bilder med fra luften.

Privatfoto

De skulle etter planen vende hjem til Limburg den dagen Zoe stupte i døden, og hadde våknet tidlig for å se et stort vertikal klippevegg i området.

"Vi reiste oss veldig tidlig for å ta bilder av Herou. Det er nesten alltid tåket der. Det er flott for bilder. Vi kom før klokken 09.00," forklarte mannen.

Han forklarte også at kona hadde posert for bilder på kanten av klippen da hun «ba meg ta meg av hundene».

«Jeg snudde meg mot hundene og ba dem vente. Da jeg vendte meg til Zoe, var hun ikke der lenger. Hun var væk. Det må ha skjedd på mindre enn fem sekunder», sier han.

"Jeg så eller hørte ingenting. Ingen rustling, ingen skrik eller rop. Jeg så opp og så bare støv."

«Jeg ropte på henne, selv om jeg visste at det var håpløst.  Kløften var mange meter dyp. Jeg ringte straks nødetatene, men hadde nesten ingen dekning. De forsto meg ikke, selv om jeg snakker litt fransk», fortsatte han.

Joeri dro deretter til et hotell i nærheten som heter Le Belvedere Hotel, hvor han ba om hjelp.

Privatfoto

"Redningsteamet kunne ikke finne Zoe med en gang," sa de på fransk. Så fortalte de meg på fransk at Zoe dessverre var død, men jeg forsto umiddelbart hva de mente, sier mannen.

"Å ta bilder var hennes lidenskap. Jeg låste umiddelbart opp telefonen hennes og så at hun hadde tatt et bilde fra klippekanten. Hennes aller siste selfie," sa han, og fortsatte:

«Zoe ser rett frem. Du kan også se tåken og elven der de endelig fant kroppen hennes. Nødetatene sa at Zoe falt minst 30 meter. Jeg så dette stedet med mine egne øyne. Jeg tror til og med det var mer som 50 meter.»

Daily Mail melder at det ikke er kjent om lokale myndigheter fortsetter å etterforske Zoes død eller om saken er avsluttet.