Håndverkere finner skjult trapp under kjøpesenter - avslører 22-års hemmelighet

05/08/2020 12:30

Emma

Utland
Når håndverkere måtte pusse opp et nedslitt kjøpesenter, fant de en skjult arkeologisk perle av dimensjoner.

Det er sjelden at ting ikke er det de utgir seg for å være, men like under de fleste gater og smug kan det være ufattelige skatter i undergrunnen.

En gruppe håndverkere kom frem til dette da de under oppusning av et kjøpesenter i den engelske byen Loughborough fant en skjult inngang til en gammel bodega.

Under det ubetydelige flislagte gulvet var det et hull skjult i bakken som fortsatte flere meter ned under kjøpesenteret, hvor det var en perfekt bevart gammel pub ved navn The Green Man.

Drikkehullet sto helt originalt med baren, små boder og veggmalerier som fortsatt var intakt.  

 

Baren måtte snu nøkkelen i 1993. Og da kjøpesenteret skulle bygges, ble det besluttet bare å forlate den gamle bodegaen og blokkere inngangen mens de bygger over.

 

 

Det har siden blitt tilbudt å pusse opp den underjordiske bodegaen, men de har vurdert at prosjektet ville vært for dyrt.

De gamle engelske pubene har blitt færre og færre i nyere tid, med bare litt over 52.000 engelske puber igjen i Storbritannia. Derfor er det et sjeldent syn å finne en så godt bevart pub, som dekker samme område som fire butikker i kjøpesenteret.

Hvorvidt den "grønne mannen" noensinne åpner ølkraner igjen og dispenserer en beksvart Guiness, gjenstår imidlertid å se.

Det kan også være at baren kan finne splitter nye kunder engang.