H&M bøyer seg igjen: Fjerner Lego-strømper fordi de ‘ligner på Allah’

28/01/2018 14:15

Anniken Hauge

Utland
De omtalte sokkene nummer to fra venstre. Foto www.kleding.nl.
De omtalte sokkene nummer to fra venstre. Foto www.kleding.nl.
Kleskjeden H&M har igjen valgt å trekke tilbake barneklær. Denne gangen er det et par Lego-strømper som det har kommet inn klager på.

Først var det en hettegenser med en uheldig tekst, og nå er turen kommet til et bar barnesokker med illustrasjon av en Lego-arbeidskar.

Kles-giganten H&M er atter en gang møtt med krittikk etter de i starten av året skapte store overskrifter på grunn av en mørkhudet gutt var avbildet i nettbutikken i en hettegenser med teksten ‘Coolest monkey in the jungle’. Det fikk det svenske klesfirmaet til å trekke tilbake alle lignende gensere fra butikkene. 

Den omtalte strømpen ses som nummer to fra venstre. Foto www.kleding.nl.

Nå har de igjen tråkket i salaten. Det er nemlig sendt inn klager over et bestemt par Lego-sokker som forestiller en arbeidsmann igang med å bore i bakken med et trykkluftsbor. Det skriver svenske Expressen.se.

Trykkluftsboret etterlater et mønster som angivelig skal ligne det arabiske ordet for ‘Allah’, hvilket nå har satt sinnene i kok.

Her ses det arabiske tegnet for Allah.

Her ses mønstret som skal ligne det arabiske tegnet. Foto www.kleding.nl.

Det er uklart hvor mange som har klaget - ifølge svenske Expressen er bare snakk om én person, men kritikken har nå fått H&M til å fjerne sokkene fra sortimentet deres for å ikke støte noen av kundene deres.

- Vi beklager motivet på produktet og tar til oss feedbacken til. Vi streber alltid etter å tilby produkter vi tror kundene våre vil sette pris på. Trykket på sokkene representerer en Lego-figur, og at det skulle være et tegn for noe annet er helt tilfeldig, er meldingen fra H&M.