Holdt lenket i container: Her blir 30-årig kvinne reddet fra en seriemorder

11/06/2017 14:15

Anniken Hauge

Utland
Kala Brown ble befridd etter to måneder. Foto: Spartanburg County Sheriff’s Office
Kala Brown ble befridd etter to måneder. Foto: Spartanburg County Sheriff’s Office
Politiet har frigitt uhyggelige opptak fra en redningsaksjon hvor en ung kvinne ble befridd fra en container i en seriemorders hage.

Politiet har frigitt en video fra det øyeblikket 30-årige amerikanske Kala Brown ble reddet fra en syk seriemorder av bevæpnet politi. 

Som i et uvirkelig mareritt var halsen hennes lenket til veggen i en container på privat grunn i byen Spartanburg i South Carolina. 

Hun forsvant sammen med kjæresten sin Charles Carver i slutten av august i fjor, og ble reddet to måndeder senere. 

Funnet av Kala Brown skulle vise seg å lede til oppklaringen av flere uoppklarte drap og forsvinningssaker  - noen mer enn 10 år gamle. 

Det var seriemorderen Todd Kohlhepp som holdt den unge kvinnen lenket som en hund i en container i hagen sin. Etter å ha bortført paret hadde han skutt og drept Kala Browns 32-årige kjæreste foran øyene hennes.

Kala Brown og Charles Carver.

Todd Kohlhepp blev anholdt etter funnet av Kala Brown, og han tilstod - uten tegn på anger - at han hadde drept syv personer. Med tilståelsen unngikk han dødsstraff og ble istedet idømt livstid bak lås og slå. Det skriver britiske Metro

46-årig Todd Kohlhepp tilstod dessuten at han hadde voldtatt Kala Brown flere ganget, mens hun ble holdt fanget. 

I den nylig frigitte videoen fra Spartanburg County Sheriff’s Office ser man først hvordan politiet kjemper for å åpne containeren som er stengt og låst. Da det endelig lykkes, gjør de et rystende funn inne i mørket.  

Todd Kohlhepp tilsto syv mord etter funnet av Kala Brown. Foto: Polfoto

Kala Brown sitter på en madrass med ryggen mot veggen, og hun har en kjetting rundt halsen så hun ikke kan flykte. Hun forholder seg overraskende rolig, og politiet prøver å trøste henne med rolige stemmer, mens de klipper over kjettingen så hun kan komme løs. 

Samtidig forteller hun politiet den grusomme historien om det som skjedde med kjæresten hennes. At han ble skutt i brystet tre ganger, pakket inn i en blå presenning og gjemt vekk. Og at Todd Kohlhepp har fortalt henne at han har drept flere. 

Han viste henne gravene deres i hagen, så hun skulle se hva som ville skje med henne dersom hun prøvde å rømme. 

Todd Kohlhepp er kjent skyldig i drapet på 32-årige Charles Carver, et firedobbeltdrap i en motorsykkelforretning for 13 år siden samt et dobbeltdrap på et ungt ektepar på 26 og 29 år, hvis lik ble funnet begravet i hagen hans. Videre er han dømt for seksuelle overgrep på Kala Brown. 

Todd Kohlhepp er idømt syv ganger livstid. Foto: Polfoto

I 1986 ble han dessuten funnet skyldig i en grov kidnappingssak, hvor han trueet en 14-årig jente med en pistol, tok tape over munnen hennes og voldtok henne. 

Se redningsaksjonen i videoen nedenfor.